Hur tar man bort mossa

September 2

Hur tar man bort mossa


Moss är ful, och det kan få på platser där det är en skamfläck. Det är vanligt att mossa växa på hustak, uppfarter och även på gräs. Det finns sätt att ta bort mossa, då hindra den från att växa igen, men varje borttagning teknik kommer att variera beroende på det område där mossan ligger.

Instruktioner

• Köp en moss dödande sprej på din lokala hem förbättring butik. Den typ som du bör köpa beror på var mossan som du vill döda finns. Om mossan är på ditt tak, så du kan också behöva köpa en borste med en bifogad fil.

• Ställ en butiksbiträde för att hjälpa om du har några problem att hitta rätt spray, följ sedan anvisningarna på burken för att eliminera mossan. Killing mossan är inte svårt, men tricket är att stoppa det från att återvända.

• Rake upp all mossa när den är död. Alla mossa som återstår kan orsaka en annan angrepp.

• Testa din jord för att se om det är för fuktigt. Du kan köpa en av dessa tester på ditt hem förbättring butik. Jord som är för fuktig kommer föda mossa. Om din jord är för fuktigt, följ instruktionerna i testkitet för att minska fukt.

• Trimma och skära ner några träd eller buskar som hindrar klar luftflöde eller blockerar solljuset. Bra luftflöde och massor av sol hindrar mossa upprepas.


Relaterade artiklar