Hur man byter Tie-Rod Ends

January 6

Hur man byter Tie-Rod Ends


Tie-länkhuvuden är en viktig del av dina fordon "front inriktning. Slipsen-staven är metallbit som fäster ratten till staget kolumnen bilen, direkt påverkar din styrning. Om du känner dig front-end shimmy, hård styrning eller dra från sida till sida, kan du ha slitna tie-länkhuvuden. Byte av tie-länkhuvuden är inte ett svårt jobb och i det långa loppet skulle kunna hamna spara dig ett par hundra dollar om du väljer att göra det själv. Följ dessa enkla steg för att ersätta din tie-länkhuvuden idag.

Instruktioner

• Parkera bilen på en nivå plats, sätta transmissionen i parken, och dra åt parkeringsbromsen. Jack bilen upp med domkraft och ställ sedan in pallbockar under ramen av bilen. Använd däck järn för att ta bort muttrarna från de två framhjulen och dra hjulen från bilen.

• Ta bort Cottar nyckeln med nål-tång och sedan använda hylsnyckel för att ta bort kronmuttern på toppen av den gamla tie-tagsänden. Använd pickle gaffel borttagningsverktyg för att ta bort tie-tagsänden från styrspindeln (infoga kulleden mellan stiften av gaffeln och använda en hammare för att stadigt pund knoge ut). Markera positionen för tie-tagsänden på styrspindeln med hjälp av krita och sedan skruva av tie-tagsänden från dragstången.

• Skruva den nya tie-tagsänden till tie-stången upp till kritmärket. Sätt kulleden i tie-stavstyrspindeln och skruva kronmuttern tillbaka till toppen av tie-tagsänden. Sätt en ny Cottar nyckeln i kronmuttern och sedan installera hjulen och muttrarna. Låt bilen tillbaka ut av uttagen och sedan ta det för en provtur för att se hur styrningen känns.


Relaterade artiklar