Hur kan man upptäcka en spionkamera

July 21

Hur kan man upptäcka en spionkamera


Spy kameror har krympt till storlekar så små att de kan döljas någonstans. De minsta kamerorna är storleken på tärningarna. De kan installeras i gosedjur, vitamin flaskor, akvarier och brandvarnare. De kan införlivas i andra elektroniska apparater, som klockor, klockor, videobandspelare, lampor och kaffemaskiner. De två typerna av spion kameror är trådlös och trådansluten. Även om trådbundna kameror används vanligtvis av organisationer för att förebygga brott, är trådlösa enheter används ofta av peeping Toms. En trådlös kamera har ingen utåt synlig objektiv och kan sända en videosignal till en mottagare placerade miles away.

Instruktioner

• Gör en visuell sökning i regioner där spion kamera kan döljas. Tänk som om du är i rollen som den person som kan spionera på dig. Var skulle han gömma kameran? Var skulle du förvänta dig att inte hitta en kamera och därmed där gärningsmannen skulle dölja en? En inspektion kan ske utan att använda några enheter eller verktyg. Det är också gratis. En spion kamera behöver inte vara placerad i ögonhöjd. Det kan ställas i taket eller i golvet. Kontrollera apparater, eluttag, lampor, växter, etc.

• Använd en metalldetektor för att skanna områden med träytor såsom bokhyllor och skåp. Eftersom metalldetektorn kommer att plocka upp andra än spionkamera ledande delar, är det opålitligt att använda på alla objekt med ledande element.

• Försök med en anordning som kallas "icke-linjära Junction Detector" (NLJD). Majoriteten av elektroniska spy kameror är gjorda av transistorer eller tunneldioder, som är kända som icke-linjära komponenter. Denna typ av detektor kommer inte upp på vanliga ledande föremål, men kommer att skicka en varning om den finner olinjära komponenter. Instrumentet har en styrenhet och antenn. Sopa antennen bara inches bort från områden som du misstänker kan dölja en spionkamera. Anordningen är dyrbar och sökningen är tidskrävande.

• Använd en mycket låg frekvens (VLF) mottagare. Eftersom dessa kameror avger standardvideosignaler, ger de bort elektromagnetiska störningar. Använd VLF antennen att sopa misstänkta områden för buller. Om VLF inte upptäcker videosignalen av dold kamera, kommer linjefrekvensen av buller dyker upp på ett spektrum graf. Även om VLF-mottagaren kommer att plocka upp TV-apparater och alla felaktigt skärmade kablar, kan det också plocka upp på kablar som används av en gärningsman att genomföra videosignalen från den dolda kameran till en extern källa. Men det inte detektera oseriösa webbkameror.

• Gå till en räknare övervakning specialist om allt annat misslyckas. Se till specialist kommer rekommenderas. Gör din forskning och hitta en som har en meritlista att hitta spionkameror.


Relaterade artiklar