Hur man gör en hemmagjord Sand Filter

August 14

Hur man gör en hemmagjord Sand Filter


Att hålla fisk som hobby började i Kina, med stora dammar av karp. Den första offentliga akvarium öppnades 1852 i London Zoological Society, och snart sötvattensakvarier blev på modet under den viktorianska hushåll. Akvarium var mestadels hemlagad konstruktioner, men burkar och glasskålar användes också. Idag, förstår vi vikten av kemin i vattnet. Filtreringssystem hålla fisken frisk och vattnet klart. Du kan göra din egen filter med en begagnad läsk flaska och några grov sand eller grus.

Instruktioner

• Klipp 3 inches från toppen av en 1,5-liters läsk flaska med en sax. Borra tre rader av hål runt den övre delen av sodaflaskan du avskurna. Placera skuren topp i läsk flaska botten, med toppen upp.

• Tryck en 6-tums-tall, 1-tums diameter toalett bräddavlopp i toppen av läskflaska. Det bör vara en tight passform. Tryck sedan i akvarium pump flygbolag slangar hela vägen in i flaskan toppen.

• Klipp en bit svamp för att säkra slangen på plats. Lägg grov sand eller grus på insidan av flaskan, runt soda topp och slangar, vilket innebär att ungefär 3 inches från den öppna delen.

• Placera filter ull ovanpå grov sand eller grus. Fäst slangen till akvariet pumpen och placera sandfiltret i ditt akvarium.


Relaterade artiklar