Hur man fixar Lager på ett cykelhjul

November 11

Hur man fixar Lager på ett cykelhjul


Underhålla din cykel i stället för att byta ut den när den går sönder kommer att spara pengar i det långa loppet. Cykel lager är ett vanligt reparation problem som du lätt kan lära sig att hantera själv. Lagren är små ringar med stålkulor som gör rotation cykel hjul fungera smidigt. Om lagren blir obalanserad eller skadad, kommer du att uppleva motstånd och buller när du använder din cykel. Periodvis kontroll, rengöring och smörjning av lagren i din cykel hjul kan förbättra prestanda och förebygga problem innan de börjar.

Instruktioner

• Ta bort hjulet från cykeln. Olika cyklar har olika borttagningsmetoder. Du kan ha en snabbkopplingsspaken som låter dig ta bort din framhjulet utan behov av verktyg. Eller du kanske behöver en skiftnyckel för att ta bort axelmuttrarna som håller hjulet.

• Lägg ner hjulet på en plan yta. Lagerhuset är i centrum av hjulet. Titta på den. På de flesta cyklar, kan lagerhuset öppnas från båda sidor, men vissa cyklar har en sida som öppnas och en som inte gör det. I så fall ska du se att det finns en låsmutter på ena sidan, men inte den andra. Placera hjulet, med låsmutter uppåt.

• Släpp låsmuttern med hjälp av en lämplig storlek skiftnyckel. Du kan behöva en kon nyckel för denna operation i stället för en vanlig nyckel.

• Ta bort lagerkonen genom att skruva det efter att du har tagit bort låsmutter och alla dess tillhörande hårdvara.

• Lyft axeln från hjulet och dra bort dammskyddet som skyddar lagren.

• Ta bort lagren. Tvätta dem och inspektera dem. Kasta något som är spruckna eller fördärvas. Ersätta dem med nya lager av samma storlek och vikt.

• Lägg till nytt fett cykel till lagerhuset, och ersätta alla lagren.

• Montera hjulet. Vid åtdragning av låsmuttern, noga med att inte över skärpa eller under skärpa. Om du gör muttern för hårt, kommer hjullagren dra. Om det är för löst, kan hjulet vingla. Var beredd på att göra flera justeringar låsmuttern för att få rätt spänning.


Relaterade artiklar