Hur man bygger en fender elgitarr kropp mall

October 29

Hur man bygger en fender elgitarr kropp mall


Fender Guitars är några av de mest kända gitarrer i världen. Med framgång kommer imitation, och Fender gitarrer är några av de mest imiterade och duplicerade gitarr organ runt. För de flesta blivande gitarrbyggare kommer Fender Stratocaster eller Fender Telecaster vara deras första utformning av val. Med grundläggande kurvor och standard former, Fender gitarrer för en enklare första bygga. Med några grundläggande verktyg du kommer att kunna klippa ut dina egna Fender mallar för att göra din bygga enklare.

Instruktioner

• Scribe en linje direkt ned i mitten av din halv tum bit av MDF (medium fiberdensitet) styrelse med en rak kant. MDF-board är tillgängliga från de flesta byggvaruhus.

• Placera en Fender gitarr kropp på MDF så att rits skär gitarr kroppen. Det är viktigt att du centrera kroppen på rits så gott du kan. Den vertikala centrumlinjen kommer att fungera som en locator när du kartlägga din bro, hals och pickup platser som du bygger själva gitarr.

• Rita Fender gitarr kroppen med en vass penna. Pennan tips skulle rida så nära kroppen som möjligt för att uppnå den mest exakta formen. Använd en vass penna. Om penna grafit får på gitarr kroppen, kan det torkas av utan användning av kemikalier.

• Skär gitarr form med hjälp av en bläddrings såg eller bandsåg. Skär lite utanför linjen.

• Jämna till kanterna med en halvrund jävel fil och sandpapper. Sakta arbeta dig fram till den linje som du spåras med penna. Den mjukare linjen, desto bättre mallen kommer att fungera när du dirigera ditt projekt kroppen.


Relaterade artiklar