Hur man gör Fabric Gathered Lampskärmar

June 20

Hur man gör Fabric Gathered Lampskärmar


Återvinning eller uppdatera lampskärmar du redan äger kommer att skära ned på bekostnad av redecorating ett rum. Gör anpassningsbar, samlade lampskärmar med tyg som koordinerar med ditt rum inredning. Den grundläggande processen kan användas på nyanser av alla storlekar; den nya pjäs glider helt enkelt över lampskärm som en mysig. Denna enkla projekt kan lätt fyllas i på mindre än en timme. Sy flera med olika tyger för att fräscha och ändra utseendet på ditt rum eller dekorera för semester på ett ögonblick.

Instruktioner

• Mät runt större kanten av din befintliga lampskärm för att få dess omkrets. Detta är vanligtvis den nedre kanten, om det inte är en trumma nyans, i vilket fall båda kanterna är lika. Dubbla denna mätning för att bestämma längden på tyg du behöver. Mät från skuggan överkant till underkant och tillsätt 3 inches. Detta är bredden av tyg du behöver. Klipp en bit tyg till dessa mätningar eller skära två och pussla ihop dem om det behövs.

• Lägg tyget med "" fel "sida mot dig på din strykytan. Vik kortändarna 1/4 tum in på fel sida och tryck. Vik över en annan 1/4 tum för att täcka tygets råa kanter, tryck och stift. Sy fästa kanterna till nertill.

• Vik en långsida i 1/4 tums mot avigsidan och tryck. Vik över en annan 1/4 tum för att täcka den råa kanten, tryck och stift. Sy fästa kanterna till nertill. Detta är den nedre kanten av din samlade lampskärm.

• Vik den långa övre kanten 1/4 tum in mot avigsidan och tryck. Vik över en annan 2 inches, tryck och stift. Sy nålas kanten. Mät ner 1 tum från den övre kanten. Kantsticka en tum från toppen, vikta kanten av tyget utmed hela längden av tyget. Detta skapar ett hölje med öppningar i varje ände, att bandet kommer att träs genom. Den 1-tums utrymmet ovanför det kommer att bli en dekorativ ruggig sidhuvud.

• Mät runt den övre omkrets lampskärmen och dubbla denna mätning. Skär en längd av 1/4-tums hela sidenband till denna längd. Fäst en säkerhetsnål till en ände av bandet. Grasping den slutna säkerhetsnål, sätter bandet in i höljet och trä bandet genom det, lämnar lika mängder av band som dinglar från vardera änden av höljet.

• Linda tyget runt lampskärm. Dra ändarna av sidenband att samla tyget runt omkretsen av lampskärmen överkant. Knyt ändarna av bandet i en båge på baksidan av lampskärmen.


Relaterade artiklar