Vad händer om du begår äktenskapsbrott?

April 24

Vad händer om du begår äktenskapsbrott?


Bibeln gör det klart att Gud befaller folk att inte begå äktenskapsbrott, vilket innebär att ha en annan relation utanför deras eget äktenskap. De tio budorden lista äktenskapsbrott som en synd, och i Nya testamentet hittar verser fördömer äktenskapsbrott. Till exempel, Hebreerbrevet 13 kräver uppfyllande av äktenskap och förbjuder orena av äktenskapliga sängen, hävdar att Gud kommer att döma dem som är sexuellt omoraliskt och äktenskapsbrytare.

Brutna gemenskap med Gud

Den synd äktenskapsbrott orsakar en bruten gemenskap mellan dig och Gud. Om du vill återställa gemenskap med honom, måste du först erkänna att du har syndat mot honom genom att begå äktenskapsbrott. Du måste sedan ångra din äktenskapsbrott och söka förlåtelse från Gud för denna synd. Slutligen, studera bibelställen på vad Gud säger om äktenskap och synd äktenskapsbrott. Ber också att Gud kommer att hjälpa dig att övervinna frestelsen att begå äktenskapsbrott och visar dig de områden där du sätta dig själv i fara att begå denna synd igen.

SKAM till din fru och barn

En annan huvud följd av äktenskapsbrott är vanära du ta med din fru och barn. När din fru får reda på din affär, börjar hon att förlora respekt för dig och en känsla av misstro in i äktenskap som kan ta år att övervinna. Dessutom är den fysiska och känslomässig närhet mellan dig ofta inte densamma som före äktenskapsbrott, vilket friktion i äktenskapet. Dina barn kan också förlora respekt för dig när de ta reda på om affären.

Potential för skilsmässa

I vissa äktenskap kan gärning för äktenskapsbrott leda till en skilsmässa. Detta faktum har en särskilt negativ inverkan på barnen eftersom de är att förlora familjen som de har varit vana vid under många år; När dessa barn blir vuxna, kan de lära sig att inte lita på andra och kan utveckla en negativ syn på äktenskapet i allmänhet.

Din integritet ifrågasätts

I andra fall, äktenskapsbrott orsakar också dem omkring dig att ifrågasätta din integritet, vilket skulle kunna leda till att du förlorar ditt jobb eller position i någon organisation som du tillhör. Till exempel, om du tillhör en organisation som lär tonåringar betydelsen av integritet i alla områden i livet, men var inblandade i äktenskapsbrott, kan ordföranden be dig att avgå ditt inlägg till förmån för organisationen.


Relaterade artiklar