De bästa Google Docs mallar för e-böcker

March 7Google Docs är Googles webbaserade innehåll generation programsvit. Designad för att vara kompatibel med Microsoft Office för program, kan Google Docs användare att skapa, ladda upp och ladda ner dokument med .doc, .pdf, xls, ppt, .bmp och .jpg filtillägg för användning på persondatorer. Alternativt kan Google Docs filer hållas i Googles moln, där de kan nås överallt där användaren har en Internet-anslutning. Google Docs erbjuder också en mängd olika mallar som du kan använda för att generera eller konvertera innehåll för användning i e-boksläsare och programvaror.

Dokumentmallar

När du letar efter en mall för användning med e-bok innehåll, se till att du söker bara "Dokumentmallar". Dokumentmallar lagras och kan laddas ner som DOC-filer, som är förenliga med Microsoft Word för Mac och PC, Anteckningar och Textedit. DOC-filer kan också omvandlas till Microsofts LIT e-bok-format, som är kompatibelt med Microsofts Reader. LIT-filer kan konverteras till den populära EPUB och MOBI e-boksformat för användning på e-läsare som Barnes & Noble Nook och Amazon Kindle.

Vad du ska titta efter i en mall

Leta efter mallar som har minimal ornament och dekoration, inte de som använder tabeller och andra Microsoft Word-specifika formateringsfunktioner. Formateringsändringar och överdriven utsmyckning kan störa e-bok filformat. Konvertera ordbehandlingsfiler till e-bok filformat använder optisk teckenigenkänning eller OCR, teknik, som "läser" texten i en fil utan att uppmärksamma förändringar format eller förekomsten av tabeller. Välj ett dokument mall som använder sig av sidnummer, avsnittsbrytningar, kapitelrubriker och en innehållsförteckning för att generera ett filformat är lämpligt för användning med e-läsare och e-bok. Juridisk dokumentmallar är anpassningsbara och kan vara lämpliga för detta ändamål.

Vad du ska undvika i en mall

Undvik mallar som inte är avsedda för användning med Microsoft Word och andra vanliga ordbehandlare och textredigerare. Kalkylblad, presentation, blanketter och ritningar mallar är oförenliga med projektet att utveckla eller konvertera e-bok på grund av deras filformat.

Använda PDF-filer i Google Dokument

Google Docs kan också ladda upp och läsa PDF-filer som kan öppnas och redigeras på en dator eller Mac med hjälp av Adobe Acrobat Reader eller Förhandsgranska program. Många e-läsare kan öppna PDF e-bokfiler, inklusive Calibre e-läsare programvara, Amazon Kindle och Nook. PDF e-bokfiler bevarar också formateringen av en bok när det gäller e-bok som har skannats från papperskopior.


Relaterade artiklar