När att plantera röda spets Photinias

October 7

När att plantera röda spets Photinias


Röd spets Photinia (Photinia x fraseri) är en tuff men ändå tilltalande anläggning används ofta för bonsai, espalier, topiary, häckar, vindskydd, skärmar och som en dekorativ, levande staket. Nya blad blir röda eller djupt vinrött, då blir grön när de växer tills lans-formade blad är röda endast på tips. Anläggningen kan växa 15 fot lång och producerar vita kluster av blommor som ger vika för små, röda frukter på hösten. Röd spets photinias tolerera ett brett utbud av odlingsförhållanden och kan planteras nästan när som helst på året i US Department of Agriculture hardiness zoner 7 till 9.

Förbered dig för framgång

Photinia är en robust växt, men kommer att återhämta sig snabbare från chocken att flytta från sitt odlingssubstrat till sin nya, permanenta plats på gården om plantering webbplats ordentligt förberedd i förväg. Välj en plats med väldränerad jord med ett pH-värde på 3,7 till 7,3. Photinias växer i sandig, lerig eller lerjord, men behöver massor av ljus och luftcirkulation att frodas. Gräv planteringshålet och ändra marken vid behov före föra Photinia till platsen. Ta ut Photinia från sin barnkammare behållare eller packa upp rötterna om Photinia kommer Balled och burlapped. Omedelbart plantera Photinia i den förberedda platsen och vatten noggrant, lägga till mer jord till basen av anläggningen om det lägger sig efter vattning.

Fall Plantering

Photinias är härdiga nog att dra nytta av en höst plantering. Välj kvalitet växter från en ansedd plantskola eller garden center. Dessa Photinia bör ha friska, kraftiga rotsystem som lätt kommer att återhämta sig från att transplantera till gården. Plantering under hösten, även så sent som i november i varmare klimat ger Photinia tid att bli fast etablerad innan de hårda temperaturer på vintern fallande. Photinia rotsystemen tål jord temperaturer på 7,22 grader Celsius utan skador. Vattna buske djupt efter plantering.

Vårsådden

Våren är en bra tid att plantera photinias. Strax efter den sista frosten vintern passerar och marken är minst 7.22 grader Celsius och fungerande, kommer photinias bosätta sig i snyggt i sin beredda trädgård plats. De varma temperaturer och våren regn uppmuntra anläggningen att producera ny tillväxt som etablerar sig i trädgården. I varmare klimat, växt i god tid före sommaren. Photinia tål värme och torka när det är etablerat.

Överväganden

Röd spets Photinia är mottaglig för en mängd olika sjukdomar, särskilt under fuktiga, våta regioner, där bladfläck (Entomosporium maculatum) kan decimera växterna. Photinias i torrare områden ofta inte har detta problem. Välj en röd spets sort som har fötts upp för att motstå bladfläcksjuka.


Relaterade artiklar