Theraband Försiktighetsåtgärder

November 20

Theraband Försiktighetsåtgärder


Thera-Band elastiska motstånd band används för att stärka och stretching olika delar av kroppen. De finns i åtta färger - varje indikerings en nivå av motstånd. Dessa band är lätt och portabel och kan användas praktiskt taget överallt. Det är viktigt att använda Thera-Band motstånd band korrekt för att maximera nytta och förebygga skador.

Utrustning Säkerhet

Thera-Band motstånd band bör undersökas före varje användning. Leta efter hål eller revor längs längden av bandet; dessa kan orsaka bandet att gå sönder under användning. Släng skadade motstånd band. Band bör inte sträckas mer än tre gånger sin vila längd; till exempel, bör en 10-tums band inte sträckas mer än 30 inches. Använda en längre bandet om det behövs. Vissa Thera-Band innehåller latex, som vissa människor är allergiska mot; Företaget tillverkar också latexfria band.

Förankring

Anchor din Thera-Band under användning. Knyt en knut sex inches från ena änden av bandet. Öppna en dörr och placera den knutna änden av bandet genom dörren öppning nära en av gångjärnen; olika höjd används för olika övningar. Stäng dörren och dra försiktigt på bandet för att se till att den är förankrad. Vissa övningar kräver bandet att fästas under foten. Knut änden av bandet och sätta den knutna änden på golvet. Kliv på bandet ovanför knut, med knuten pekade bort från den riktning du kommer att dra i bandet. Till exempel, för att utföra bicep lockar med höger arm, steg på bandet med knut på utsidan av högerfoten. Linda den andra änden av bandet runt din högra hand.

Teknik

Följ instruktionerna för korrekt användning av Thera-Band. Skada kan resultera från att använda ett band med motstånd som är för hög eller om träningen utförs med dålig kroppsmekanik. Om motståndet tillämpas felaktigt, kan bandet knäppa tillbaka och träffa användaren i ansiktet. Dåliga mekanik kan orsaka skada på ryggmusklerna som används för att stabilisera mot användarens kropp under träning.

Progression

Motståndet av din Thera-Band bör ökas en nivå i taget. Öka inte motståndsnivåer tills du kan bekvämt fylla tre uppsättningar av 10 repetitioner av övningen du utför. Advance i följande ordning: gul, röd, grön, blå, svart, silver, guld. Minska din regim till en uppsättning av 10 repetitioner och gradvis öka den tills du kan utföra tre uppsättningar av 10 reps.


Relaterade artiklar