Vad orsakar Bananas att mogna?

March 21

Vad orsakar Bananas att mogna?


Bananer är världens fjärde största frukten grödan. Sötman i öknen banan och mångsidigheten hos groblad som basföda konto för banan popularitet. Men mogna bananer är mycket ömtåliga och sänder inte bra. Detta väcker frågan - hur mogna bananer komma till våra livsmedelsbutiker och våra köksbord utan att förstöra? För att förstå detta, måste du veta lite om vad som gör en banan mognar.

Bananer börjar mogna så snart som de skördas

Kommersiella bananer skördas när de har blivit feta, men är fortfarande gröna. När bananerna plockas, hormoner i frukten omvandla vissa aminosyror i etylengas. Etylengas, som i sin tur stimulerar produktionen av flera enzymer som ändrar färg, konsistens och smak av banan.

Banan blir söta och mjuka

Vad orsakar Bananas att mogna?


Det enzym som gör bananer söt kallas amylas. Amylas bryter ner stärkelsen i banan frukt. När stärkelsen bryts i sina mindre sockerkomponenter, som kallas glukos, smakar banan söt. Det enzym som mjukar upp banan kallas pektinas. Pektinas bryter ner cellväggarna i banan frukt så att det är mindre fast. Skal av banan blir också mjukare när den mognar.

The Banana Peel ändrar färg

Andra enzymer bryter ned klorofyllmolekyler i banan. Den gröna pigment klorofyll förstörs och ersätts med gula, röda eller blå pigment. Beroende på vilken typ av banan, är resultatet antingen gyllengul färg av våra favorit dessert banan, eller nyanser av rött eller lila för andra banansorter.

Så småningom, Syre Slår Banana Peel Brown

När bananskal har mjukats upp, blåmärken det mycket lättare. Blåmärken orsakar ännu ett enzym som kallas polyphenoloxidase att påskynda oxidation, som förvandlar ett bananskal brun. Så småningom hela skal blir nästan svart. Även när en ny banan blåmärken, kommer en brun fläck ofta utvecklas. Köttet av banan kommer också bli brun om blåmärken är djupt nog.

Vad orsakar Bananas att mogna?


Gröna bananer är tuffare och därför lättare att transportera. Under transport, är miljön i bananerna kontrolleras noggrant så att mognad bromsas. Temperaturen hålls låg, och koncentrationen av eten styrs, så att enzymaktiviteten minimeras.

Banana Ripening fortsätter hemma

Vad orsakar Bananas att mogna?


Mognadsprocessen fortsätter efter att du sätta din bananer hem. Du kan snabba mognad genom löst täcker dina omogna bananer att koncentrera etylengas som avges av frukten. Om bananerna levererades till mataffären fortfarande gröna, kommer de når sin bästa balansen mellan sötma och fasthet när de är generöst spräcklig med brunt. Men ibland är bananer ges en extra dos av etylengas strax före leverans, för att påskynda mognad. I detta fall bananerna kommer redan att vara ljusgul i butiken. Hemma, kommer de att vara roligaste när skalet färg fördjupas till en gyllengul med några bruna fläckar.


Relaterade artiklar