Hur man bygger en vulkan med trolldeg

April 6

Hur man bygger en vulkan med trolldeg


Att bygga en vulkan med hjälp av salt degen är ett bra klassrumsprojekt. Det är också ett absorberande skollov aktivitet på en regnig dag. Barnen kan välja att bygga en realistisk vulkan, kanske lägga till ett landskap display, eller de kunde bygga ett som faktiskt kommer att bryta ut. Den torra, icke-vulkan som får utbrott kommer att pågå i flera år, men trolldeg så småningom kommer att kollapsa om det ständigt blir blöt. Assistans vuxen kommer att vara nödvändigt att ta hand om bakningen.

Saker du behöver

Samla dina vulkan göra leveranser: vetemjöl Salt Water stekgryta Aluminiumfolie 500 ml plastflaska Ugn Akrylfärg och borstar 1 tsk diskmedel 2 msk bikarbonat Vinäger

Gör trolldegGör upp en kvantitet av salt deg genom blandning av mjöl och salt i förhållandet 2 msk mjöl till 1 msk salt. Tillsätt kallt vatten gradvis tills rätt konsistens uppnås. Det bör inte vara för torr eller för mjuk och diskett. Det belopp du behöver beror på hur stor du vill att din vulkan vara. Börja med 14 msk mjöl och 7 msk salt. Om du behöver mer, göra en extra sats.

Bygga vulkanen

Placera flaskan i mitten av stekplåt. Skrynkla den aluminiumfolie runt flaskan för att göra en vulkan form. Se till att du kan ta bort flaskan lätt, men lämna den på plats för nu för att ge en fast struktur. Jämna ut saltet degen över sidorna av folien vulkan. Det bör vara ca 2 cm tjock. Sprid degen ner och runt basen, vidare till stekgryta. Låt inte det att bli alltför tunt. Ta flaskan och försiktigt släta den övre kanten av vulkanen, vilket gör att du kommer att kunna ersätta flaskan efter gräddning.

Torkning vulkanen

Placera rostning tenn i ugnen. Grädda i 150 ° C eller gas Mark 2. Detta en torkningsprocess, snarare än matlagning, så kommer att ta flera timmar. Kontrollera varje timme, då oftare degen stelnar. Det bör fördjupa i färgen mycket svagt och vara fast vid beröring. Om degen känns fjädrande, är det inte gjort. Ta ut ur ugnen och låt svalna helt. Låt vulkanen på en stekgryta om du tänker göra utbrott versionen, annars kan du försiktigt lyfta den och placera på ett bord eller arbetsyta. Måla vulkanen realistiskt, med gröna och bruna sidor tills ungefär halvvägs upp. Lägg till röda "lava" spiller över toppen och nedåt. Vid denna punkt är icke-utbrott vulkan är klar.

Vulkan som får utbrott

Byt flaska inne i vulkanen och fyll till inom 5 cm i flaskan toppen. Tillsätt diskmedel och bikarbonat. Häll försiktigt i lite vinäger och titta på vulkanen utbrott. Bakformen kommer att fånga "lava". Städa upp och torka så gott du kan och vulkanen kommer att leva för att bryta ut igen. Ytterligare tips: Reparera eventuella sprickor som dyker upp efter gräddning med PVA lim. Du kan lägga till röd karamellfärg till vattnet i flaskan när du gör utbrott versionen. Ge den icke-utbrott version en kappa eller två av interiör trä lack för att bevara den under många år.


Relaterade artiklar