Allergier mot Steroider

August 29

Allergier mot Steroider


Hundar med allergiska problem är en utmaning till sina ägare. Att se din hund lider med obehagliga symptom är ett tungt vägande skäl att söka en lösning. En behandling för vissa akuta hund allergi problem är den begränsade användningen av receptbelagda steroider. Efter att ha talat med din veterinär, kan du vara oroliga eventuella biverkningar av steroider.

Känslighet

Steroider kan lindra klåda, smärta och inflammation i din hunds allergiska symptom. Det faktum att steroider är så kraftfulla och effektiva är också en anledning till försiktighet. Kortvarig användning rekommenderas av de flesta veterinärer. Långvarig användning har större risk för biverkningar. Eftersom känslighet och reaktioner på steroider är möjligt för någon hund, är det en bra idé att identifiera de kända biverkningar.

Beteende

Allergier mot Steroider


Beteendeförändringar hos hundar är en annan av de möjliga bieffekt av steroidanvändning. Aggressiva åtgärder, sorg och ovanliga frodighet har potential att utvecklas. Ovanliga beteenden är en anledning att kontakta din veterinär när din hund tar steroider.

Flämtande

En viss grad av flämtande förväntas med steroidanvändning, och hundar kommer att dricka mer vatten än vanligt. Som vattenintag ökar, så kommer urinering. Men som med alla rimliga biverknings varningar, extrem flämtande och besatthet med dricksvatten kan tyda på att din hund är att ha en reaktion på medicineringen.

Aptit

Steroider kan öka aptiten. På kort sikt, att tillfredsställa hunger din hund är förmodligen inte kommer att vara ett problem. Däremot kan långvarig användning orsaka viktökning och är en ohälsosam bieffekt.

Andra symptom

Andra biverkningar och eventuella allergiska reaktioner på steroidanvändning hos hundar är diarré, förstoppning och tarmproblem. Vilken som helst av dessa eller andra symtom som överdriven, ovanlig eller extrem ger anledning till oro. Medan din hund använder steroider, är samråd med en veterinär rekommenderas när några tvivelaktiga hälsofråga ytor.

Varning

Frekvent steroidanvändning för allergiska symptom hos hundar kan uppmuntra vissa sjukdomar utvecklas. Drogen är utformat för att reagera med huden, immun- och endokrina system. Om din hund är allergisk eller känslig för de föreskrivna steroider, är försiktighet iakttas. Kronisk bikupor, diabetes och andra sjukdomar ibland förknippas med steroider

Överväganden

Alla hund läkemedel har riskpotential. Alla läkemedel, inklusive steroider, kan orsaka oönskade biverkningar. Din hund kan vara en som inte tål steroider. Alternativa allergi rättsmedel finns tillgängliga för hundar. Deras användning och framgång bör diskuteras med din veterinär professionell.


Relaterade artiklar