Åttonde klass Science Fair Uppfinning Idéer

January 12

Åttonde klass Science Fair Uppfinning Idéer


Nyckeln till en vetenskapsmässa uppfinning är att presentera en ny idé eller använda ett befintligt idé på ett nytt sätt. Titta på roliga projektidéer och studera liknande projekt, och sedan tänka på innovativa sätt att ändra dem till något originellt. Du behöver inte uppfinna hjulet på nytt, till exempel, men i stället försöker använda det på ett unikt och kreativt sätt.

Harness Vindkraft

Åttonde klass Science Fair Uppfinning Idéer


Designa en väderkvarn som åstadkommer en eller flera enkla uppgifter. Till exempel skulle en väderkvarn (eller vattenhjul) som syftar till att driva veranda och trädgård lampor vara en dekorativ och innovativ uppfinning som omfattar principerna för en väderkvarn. Visa hur vindkraft kan användas för att driva lampor, en radio och andra lågspännings- vanligen återfinns i gräsmattan eller trädgården områden. Inkludera ett laddningsbart batterisystem så att din vindkraft kommer att finnas tillgänglig för användning även när vädret är lugnt. En annan idé skulle vara att kombinera väderkvarn med en sol varmkorv spisen för att skapa en automatiserad spett kokare under varm korv, korv eller långsam-kokt kyckling. Använd solenergi för att göra matlagning och en enkel vind drivna axeln för att sakta vända köttet.

Magnetisk levitation Roller Coaster

Åttonde klass Science Fair Uppfinning Idéer


Magnetisk levitation är relativt enkelt, men det är fortfarande ett märkligt fenomen. En möjlig uppfinning kan vara en skalenlig modell av en berg-och dalbana som drivs av magnetisk levitation. För att åstadkomma detta, måste du beräkna stiger och kurvor på din modell och dalbana för att ställa magneterna upp, så att de ger en acceleration uppsving när nedförsbacke för att underlätta den efterföljande stigning. För att illustrera din projektering, ger prov magnetisk levitation displayer som grafiskt förklarar hur lyft utförs och varför dalbana rörelse kan tyckas vara evig gång satt i rörelse. För att hjälpa till att lösa pusslet tidigare, se till att alla nivåområden spåret lutar något i riktning mot dalbana rörelse, och använda starkare magneter längs nedförsbackar för att öka framdrivning.

Solar Matlagning Innovationer

Åttonde klass Science Fair Uppfinning Idéer


Designa en uppsättning av soldrivna köksmaskiner för en helt soldriven matlagning miljö. Du kommer att behöva undersöka effektiva solugnar, men området lämnar gott om utrymme för nya idéer för att göra sol matlagning mer attraktiv. Inkludera en presentation som förklarar hur solenergi används för matlagning, och ge jämförelsetider för vissa vanliga livsmedel tillagas med solenergi jämfört med en konventionell ugn eller ugn. Mindre inblandade projekt i denna kategori kan vara en automatisk metod för att göra solen te eller en designvariation för en sol varmkorv spis.


Relaterade artiklar