Sätt att dölja bristningar

August 13

Sätt att dölja bristningar


De flesta människor tror att hudbristningar orsakas av hudsträckning, därav namnet. I verkligheten är hudbristningar orsakas av hormonförändringar, enligt Dr Eric F. Bernstein. Dessa svängningar kan uppstå när du går upp i vikt eller bli gravid, även om du kan få hudbristningar utan att göra heller. Medan hudbristningar är vanliga, många finner dem fula. Lyckligtvis finns det smarta sätt att dölja dem.

Kläder

De flesta bristningar inträffar på magen och låren. Dessa är relativt lätt att dölja eftersom de flesta människor bär kläder som täcker dessa områden i alla fall. Om du är självmedveten om din buken hudbristningar, välj ett stycke badkläder i stället för bikinis när du är ute vid poolen. Män kan bära t-shirts till stranden om de är självmedveten om sina magen hudbristningar. Bristningar kan hända nästan var som helst på kroppen. Om de är på benen, bär byxor, shorts eller kjol som täcker området. För biceps full av hudbristningar, bär toppar med trekvarts ärmar som täcker överarmen. Figursydd kläder är bättre för att dölja bristningar än löst sittande kläder. Med löst sittande kläder, det finns fortfarande en chans att någon kunde fånga en glimt av dina hudbristningar.

Make-up

Make-up kan användas för att täcka hudbristningar, även för män. Med den här metoden kan du visa mer av huden än om du täcker dina hudbristningar med kläder. För lättare bristningar, hitta en foundation som närmast motsvarar din hudfärg i området. Flytande foundation är bra för detta eftersom det suger in i huden bättre än andra typer foundation och kan täcka stora områden. Damm några transparent puder över stiftelse för att hjälpa den stanna längre och inte smitta av sig på kläderna. För mörkare hudbristningar, prova concealer. Leta efter en concealer noteras som en "blå neutraliserande." Dessa har en orange eller persika nyans som kommer att minska den blå nyans i din hudbristningar. Om du inte kan hitta en blå neutralisatorer, hålla sig med en concealer som är i samma nyans som resten av din hud. Damm över området med transparent puder för att ställa in concealer.


Relaterade artiklar