Hur man byter en Starter på en 2000 Dodge Intrepid

December 28

Hur man byter en Starter på en 2000 Dodge Intrepid


Byta starter på en 2000 Dodge Intrepid är ett ganska enkelt jobb som inte kräver några speciella verktyg. Den största utmaningen kan vara att lyfta starter genom det lilla hålet som Dodge erbjuder, som du wil behöver tippa starter på ett visst sätt för att ta bort den. Du kan köpa en ny starter till Dodge Intrepid på någon Biltema.

Instruktioner

• Koppla bort den negativa batterikabeln och lägg den åt sidan, se till att det inte marken sig på metall på bilen. Ta bort batteriet foder och posi-lås kontakter från startmotorn. Ta bort muttrarna på trådstationer som är belägna på start, skjut sedan trådarna utanför stolparna. Sätt muttrarna tillbaka på start så att du inte förlorar dem.

• Ta bort muttrarna från katalysatorstödfästet och fästet med hjälp av lämpligt uttag. Demontera startvärmesköld med hjälp av lämplig sockel. Med hjälp av lämplig sockel, ta bort de tre start skruvarna som håller start på växellådan och motorn. Skjut starter ur Intrepid genom att vrida den mot motorn, sedan dra den bakåt mellan katalysatom och motorn fästet.

• Skjut start på plats genom att skjuta den mellan katalysatorn och motorfästet och vrida bort från motorn. Sätt i de tre startbultarna och dra åt dem att 40ft.-lbs. av vridmoment.

• Sätt tillbaka värmeskölden, muttrarna för katalysatorstödfästet och montera, och ledningar starter. Sätt tillbaka posi-lås kontakter och den negativa batterikabeln.


Relaterade artiklar