Snabbast växande Rhododendron

April 6

Snabbast växande Rhododendron


American Rhododendron Society mäter tillväxttakten för många arter och hybrider. Hastighet tillväxt bestäms genom att beräkna hur lång en växt växer i 10 år. Många rhododendron växter växer 3-4 fot i 10 år, men vissa kan bli upp till 7 fot i 10 år. Några av de snabbast växande rhododendron är Brittenhill Bugle, R. genestierianum, Ilam grädde, Mother of Pearl, professor Hugo de Vries, kryddig Muskot, och Whidbey Island. Snabbväxande rhododendron finns i alla färger, och kan hittas överallt där rhododendron blommar.

Brittenhill Bugle

Den Brittenhill Bugle rhododendron har röda, trattformade blommor med vågiga kanter. Nio eller 10 av de 4-tums-breda blommor bildar kulformade kluster. Varje blomma har en röd, stjärnformad ögat som är svart på kanterna och lättare i centrum. Brittenhill Bugle blommor är nonfragrant och blommar i början till mitten av våren.

R. Genestierianum

Snabbast växande Rhododendron


Lila är den dominerande färgen av R. genestierianum blommor, som är rörformiga, klockformade, och 3/4 tum i diameter, med en blomställning av fyra till 15 blommor. Detta snabbt växande rhododendron växer som en upprätt buske eller litet träd. Den har sitt ursprung i Kina och norra Burma.

Ilam Kräm

Den Ilam Cream rhododendron har breda, trattformade blommor som börjar som rosa knoppar och "öppna för svagt primula gula blommor, fylls av rosa på lober", enligt Sonoma Horticultural Nursery. Blommorna är något doftande, och bladen är stora, mörkgröna och något vridna. Ilam Cream rhododendron blommar i mitten av april, och föredrar halvskugga.

Pärlemor

Pärlemor blommor är 2 1/2 till 4 inches i diameter. Deras färg är vit med en liten rosa färgton och lila-rosa linjer på utsidan, och varje grupp har 11-17 blommor. Detta doftande rhododendron blommar i mitten till slutet av våren.

Professor Hugo de Vries

De nonfragrant lavendel blommor av professor Hugo de Vries rhododendron är breda och trattliknande, och varje takstol eller kluster av 17 blommor är pyramidformad. Blommorna är 4 inches bred och lila-rosa färgade med rödbruna markeringar på en blek bakgrund. De något glänsande medelgröna blad är ca 5 1/2 inches lång. Professor Hugo de Vries rhododendron blommar sent på våren blommande säsongen.

Kryddig Muskotnöt

Spicy Muskot är en doftande, snabbt växande rhododendron som har trattformade, 3 1/2-tum breda blommor med vågiga lober. Blommorna är ljust lila-rosa med röd-lila strålar och spotting i blommans tratten halsen. De Spicy Nutmeg blommar tidigt på våren och är en kall-tålig växt med långa, olivgröna blad.

Whidbey Island

Den Whidbey Island rhododendron har lila blommor som är 1 1/2 inches över. De mycket ljuslila, klockformade blommor har smala, ljusa violett kanter och en mörk lila fläck vid basen av blomman hals. Varje runda kluster består av 22 till 24 blommor, och 8-tums långa blad är mörkgröna med silverFJÄDERDRÄKT, som beskrivs av tidskriften American Rhododendron Society som en "mjuk och sammetsliknande hårig täcker finns på undersidan av bladen av några Rhododendron. "


Relaterade artiklar