Hur man byter delar på en Honda motorcykel

May 4

Hur man byter delar på en Honda motorcykel


Att veta hur man byta ut delar på din Honda motorcykel sparar tid och kostnader för en motorcykel butik. De flesta ryttare är kapabla att upprätthålla sina cyklar genom att ersätta en sliten kedja eller gasvajern. Byte av trasiga handspakar eller en oljekylare kräver inte en examen i motorcykel mekanik. Om du gör inre motor och transmission arbete, de enda kraven för att ersätta de flesta delar på din Honda motorcykel är några grundläggande verktyg, lätt utrustning och servicehandbok.

Instruktioner

Verktyg och utrustning

• Få en Honda servicemanual för året och modell av din motorcykel. De flesta handböcker har felsökning som hjälper isolera problem. Alla manualer Honda motorcykel tjänste ha rutiner för att ändra kopplingen plattor, lampor, filter och bromsklossar, för att nämna några.

• ha till hands ett urval av metriska uttag, en spärr och en socket förlängning. Inkludera ett tändstift uttag. Köp en uppsättning av metriska nycklar som sträcker sig från 2mm till 25mm. Håll en uppsättning metriska Allen skiftnycklar till hands också. Denna grundläggande uppsättning verktyg kommer att ta hand om de flesta av bultarna när du byter ut delar på din motorcykel.

• Skaffa en pålitlig reparation monter som är klassad för din motorcykel. En CB650 är mycket tyngre än en vanlig XR150. Se till att stället är relativt enkel att använda.

• Köp en spänningsprovare och reservbatterier. Du kan kontrollera batterispänningen i mindre än en minut med en spänningsprovare. Spänningsprovare är en nödvändighet när du installerar elektriska tillbehör, såsom en tändlåset och ljus.

Ta bort delar

• Följ anvisningarna i din Honda reparationsmanual när du byter delar. Se till att notera när några kablar eller kablar måste kopplas bort. Det är också till hjälp för att märka ledningar och kablar för att undvika förvirring under monteringen. Vissa delar, såsom bakre bromspedalen, växelspaken pedal och handspakar, avlägsnas genom att lossa en kompressionsbult med en metrisk socket eller insexnyckel. Använd en obestämd skiftnyckel för att säkerhetskopiera muttrar när du tar bort skruvarna för fendrar eller en kedjeskyddet.

• Spara alla skruvar, muttrar, brickor och skruvar i en ren, glasburk as you go. Detta är lättare än att gräva igenom en burk eller titta bakom arbetsbänken när man försöker hitta en viss bult och bricka set-up.

• Koppla bort den negativa batterikabeln innan du gör något elektriska relaterade delar arbete. Beroende på den speciella kretsen, kan en säkringshållare och säkring kopplas in-line. Ta bort säkringen och installera det efter den elektriska delen är installerad. Anslut den negativa batterikabeln sist.

Installera delar

• Kontrollera att du har rätt del innan du tar ut den ur förpackningen. De flesta delar leverantörer kommer inte att acceptera retur av en del som var misslyckat monteras på en motorcykel. Den högra delen ska passa och skruva på med ett minimum av ansträngning.

• Sätt i nya delar i omvänd ordning som du tog bort de gamla delarna. Oftast tar bort sätet eller en formplåt är nödvändigt att få tillgång till förgasare och luftfilter. Bränsleledningar och kablar är återanslutas när en förgasare eller en handspak har installerats. Se servicemanualen. Föra anteckningar om den ordning i vilken alla delar togs bort.

• Använd de medföljande packningar och klipp när du installerar nya delar från ett kit. Nya avgas packningar och tätningar intag är ett måste när du byter ut rör eller en förgasare. Använda de medföljande klipp för ledningar och kablar garanterar dessa förbli ur farans väg.


Relaterade artiklar