Hur man identifierar Age of Shenango Kina Marks

February 2

Hur man identifierar Age of Shenango Kina Marks


Den Shenango Kina Company (1901-1991) i New Castle, Pennsylvania, som specialiserat sig på kommersiella servis. Fram till 1936 producerade Shenango enda kommersiella porslin för hotell och restauranger. Strax efter, expanderade företaget till den inhemska marknaden för Haviland och andra, även om det fortfarande fokuserade på hotell- och restaurang servis. År 1940, blev Castleton Kina ett dotterbolag till Shenango Kina och 1979, blev Shenango del av Anchor Hocking i Lancaster, Pennsylvania. Dating Shenango kina innebär inte bara en förståelse för datumkoder utan också maker märken för olika märken.

Instruktioner

• Identifiera tillverkare. Det är oftast sitter på undersidan mitten av en maträtt i en glaze mörk färg (ofta mörkgrön). Om ett datum kod finns i tillverkarens varumärke, kommer då att dejta porslinet stycket vara lätt. Om inte, blir det svårare eftersom Shenango inte ofta ändra motiv på sin bräda märken.

• Leta efter en datumkod på tillverkare. Tyvärr är ett datum inte är närvarande på de flesta tidiga bitar (före 1950), men om den är närvarande, kommer det att finnas ett antal kod åtskilda av ett streck i de flesta fall. Från 1901-1949, läsa datumkoden är enkel. Månaden representeras av en siffra (1 till 12), sedan ett streck, sedan tillverkningsåret. Således en kod som läser, "25/06" betyder att pjäsen tillverkades i juni 1925.

• Leta efter ett brev som en del av datumkoden. De flesta Shenango Kina produceras efter 1949, har ett datum kod som består av en bokstav och siffra. Denna kod är lite mer komplicerat hittills och en kod diagram (såsom tillhandahålls på restaurangen Ware Samlare Networks webbplats) behövs för att tolka datum.

• Undersök tillverkarens varumärke motiv om ingen datumkoden är närvarande. Uppskatta en grov dag från utformning och innehåll tillverkare. Tyvärr, Shenango mest populära märken, sittande Native American och en indian porträtt i en cirkel, använts sedan 1901 och är inte daterbara.

• Leta efter maker märken från Shenango förbund. Den största varumärke är Castleton Kina, som dateras 1940 till 1980. Martha Washington "States" reproduktion Kina, med historien om Washington Kina som en tillverkare är Sporrong anor från 1932. Inka Ware datum markera efter 1935, Royal Sentinel märket efter 1950, och kronan Boutique märket datum efter 1960.

• Leta efter en "Haviland - Made in America" ​​tillverkare. Shenango producerade amerikanska raden av Haviland porslin från 1936 till 1958 och används detta märke.


Relaterade artiklar