Skillnader mellan lime & citronjuice

June 9

Skillnader mellan lime & citronjuice


Citroner och limefrukter visas mycket lika förutom deras färg. Deras juicer kan också likna förutom färgen på flaskan. Båda juicer är också fettfri. Även om dessa två fruktjuice kan likna deras subtila skillnader är saftigare berättelsen. Deras skillnaden börjar med där de har sitt ursprung. Limes sitt ursprung i Sydostasien och citroner i Kina eller Indien, enligt WHFoods.

Citronsaft är mer Tart

En studie från NIH fann att citronsaft har något mer citronsyra än limejuice. Citronsaft innehöll 1,10 g per uns, medan limejuice innehöll 1,06 g per uns. Båda är bra källor av citronsyra, vilket bidrar till att rena njurar och förhindrar njursten, enligt TheJuicingCafe. Citronsyra sägs också att bli av uppsvälldhet och används vid behandling av alkoholism och för detox-behandlingar.

Limes är mer näringsrik

Limejuice har högre näringsvärde än citronsaft. Limejuice har högre halter av kalcium, järn, fosfor, vitamin A, C-vitamin och folat, enligt Diffin. Emellertid har citronsaft något högre koncentrationer av magnesium och kalium. Dessa vitaminer sägs att bekämpa hjärtsjukdomar, inflammation och cancer.

Citron används som ett antiseptiskt

Citronsaft är oftare återfinns i tvål och handtvättar. Detta beror på citroner har en antibakteriell och antiseptisk förmåga, enligt DifferenceBetween.com. Det är därför du använder citron sugtabletter i stället för kalk dem när du får en öm hals. Citronsaft kan också användas för att behandla mindre förgiftningar. Exempelvis syran i citronsaft neutraliserar ammoniak. Citroner är också oftare används i skönhetsprodukter, för att behandla akne och markera hår.

Användning i matlagning

Citronsaft används ofta i marinader, dressingar och på fisk för att lysa upp smaken på maten. Dess surhet gör mat smakar sötare och mindre tårta. Till exempel är citron parat med honung i te. Limejuice är oftare används för att göra maten smakar mer detaljerade, såsom i sydamerikanska och karibiska rätter med tyngre kött att följa salt eller kryddstark mat. Limejuice är också används oftare för att smaksätta öknar än citronsaft.


Relaterade artiklar