Växande oleander buskar

April 14

Växande oleander buskar


Oleander är en perenn, vintergrön buske med långvariga och doftande blommor som blommar hela sommaren och hösten säsonger. Blommorna på oleander buske blommar i en variabel mängd färger inklusive vitt, rött, lila, korall och gult. Oleander buskar kan växa så högt som när odlingsförhållanden och korrekt underhållsrutiner följs 6 m (20 fot). När etablerade, oleander buskar ger trädgårdsmästaren en tålig och lättskött buske att rada gångvägar eller lägga till doftande trädgårdar.

Instruktioner

• Bestäm din lokala klimatet och välj vilken typ av oleander buske som trivs i ditt område.

• Förbered marken på hösten eller våren. Oleanders producerar flest blommor när planterade i full sol. Full sol definieras som ett område som tar emot minst sex soltimmar per dag.

• Gräv ett hål bara så djupt som oleander rot bollen och tre gånger större, med hjälp av en spade. Placera bort jorden i en hög och tillsätt en tredjedel torv. Blanda torvmosse in i högen av jord med spaden.

• Ta bort alla plantskola förpackningar, såsom säckar säckväv, och placera oleander buske i hålet. Tryck den blandade jorden i hålet så att den fyller halvvägs. Blöt hålet med vatten. Återfyllning hålet med resten av jorden att plantera oleander buske på samma nivå som det var i sin plantskola paketet.

• Täck den omgivande jorden med en 5 till 7,5 cm (2 till 3 tum) skikt av kompost, som kan innehålla barr och flis. Håll kompost minst 7,5 cm (3 tum) från stammen av oleander buske.

• Vatten Oleander buske en andra gång när planteringen fylls och jämnas. Vattna oleander buske när jorden torkar. Under extremt varma och torra vädret under sommaren, spraya blomningarna med en lätt dimma i de tidiga morgnar för att undvika blomma vissnande.

• Rensa Oleander buske med sekatör efter blommorna har blommat. Lätt klippa grenar tillbaka på oleander buske för att skapa dekorativa formen och uppmuntra en blomma uppsving för nästa säsong.


Relaterade artiklar