Det bästa sättet att vända en Lamp Post On & Off

March 15

Det bästa sättet att vända en Lamp Post On & Off


Vad som utgör det bästa sättet att vända en utomhuslampa på och utanför beror på vilken typ av utomhus lyktstolpe armatur du har och ditt perspektiv när det gäller bekvämlighet och säkerhet. Det finns flera faktorer att tänka på, därför när vi avgör vilka tillvägagångssätt är det bästa sättet för din situation.

Vilken typ av belysning behöver du?

Om du har installerat en utomhus lyktstolpe fixtur på din fastighet för att bara "dressing" på framsidan av ditt hem exteriör på natten, vilket gör det ser mysiga och "levde i," kommer du förmodligen vill sätta på lampan manuellt på och utanför på en strömbrytare som sitter nära ytterdörren. Om samma typ av post ljus ligger i din bakgård, bör du sätta detta ljus på en switch nära bakdörren entré. Om däremot, behöver din fram- eller bakgård efter lampa för att ge säkerhet för din fastighet när det är mörkt, eller om lampan är tänkt att tända en potentiellt farlig gångväg, ett automatiskt system som inte kräver din direkt interaktion kan vara en klokare och mer praktiskt val.

Automatiska system: Light Detection

En lyktstolpe baserad på en ljusdetekteringssensor kommer att börja slå på (i en uppvärmningssteget) vid skymning och bli helt upplyst på mörk. Lampan kommer att fortsätta att brinna tills gryningen, vid vilken tidpunkt lampan börjar avgå tills det slutligen stängs helt i dagsljus. Du kan köpa lyktstolpe armaturer som är verksamma på denna teknik, eller köpa socket adaptrar som kommer att installera i en befintlig armatur med en skruv-in glödlampa bas. Dessa uttag adaptrar arbetar med vanliga glödlampor, men de kanske inte fungerar med nyare CFL lökar. Den främsta nackdelen med en ljusdetektor lyktstolpe så här är energikostnaden för en glödlampa som brinner för nästan åtta timmar om dagen, 365 dagar om året. Ett bra alternativ är att placera en ljusdetekteringsuttagsadapter på en vanlig ljus inlägg som också är verksamt på en manuell omkopplare inne i huset. När inomhusbrytaren är i läge "på" ljuset tänds vid skymning och bo på hela natten, men du kan fortfarande välja att stänga av lyktstolpe från den manuella omkopplaren.

Automatiska system: rörelseavkänning

En rörelsedetektering typ lyktstolpe kommer bara att slå på när sensorn känner av rörelse i närheten av lyktstolpe. Du kan ställa in intervallet för givaren så den startar när något rör sig framför sensorn, upp till 20 meters avstånd, eller så kan du begränsa sensorn bara slå på ljuset när något rör sig inom ett par fötter av sensorn. Du kan ställa in hur länge lampan lyser innan den stänger av sig själv ut. Rörelsedetektering uttag adaptrar finns men de kommer bara att fungera i vissa mönster av post lampor där lamphöljet inte kommer att blockera "Visa" av rörelsedetektorn sensor ligger vid foten av lampan. Många rörelsedetektor uttag adaptrar är också skrymmande och kan höja glödlampan så högt ur uttaget bas som lyktstolpen locket inte kan förseglas ordentligt. Fördelen med en rörelsedetektor lampa energibesparing över en ständigt på ljus. Men chefen nackdelen med rörelsedetektorer är att när konfigurerad dåligt, kan de utlösas av en förbipasserande bil, en fotgängare eller djur och gnagare som bryter detekteringsstråle, inte bara inbjudna gäster som kommer upp gångväg. Under vissa förhållanden en rörelsedetektor ljus kan slås på och av många gånger under natten, vilket skapar en konstig visuell störning: Det är något oroande om du tittar på ett inlägg ljus slås på och av, på och av, på och av, upprepade gånger under en kväll . Om din lyktstolpe kan stängas av en manuell omkopplare inifrån huset, kan du hitta du håller en sådan "blinka" ljus avstängd mer än du gör det möjligt att bo på.


Relaterade artiklar