Katolska Sacristan Arbetsuppgifter

October 21

Katolska Sacristan Arbetsuppgifter


När en person går in i en katolsk helgedom att fira mässan, ser hon detaljer, som alla är nödvändiga för Mass. Varje element i helgedomen är i sin ordning, rena och redo för en eukaristiska firande. New Advent Catholic Encyclopedia definierar en klockaren som officer som bryr sig om sakristian, där investeringar och heliga kärlen lagras, helgedomen och allt innehåll. Medan en klockaren kan vara en präst, många altar samhällen ger lekmän som sacristans.

Innan Mäss

Katolska Sacristan Arbetsuppgifter


Före mässan, förbereder en klockaren för nattvarden. Enligt den katolska webbplats, EWTN, markerar en klockaren platserna i alla böcker som används i mässan. Hon förbereder prästens investeringar. Klockaren lägger också cruets, kalkar och handdukar på kredensbordet i helgedomen. Han lägger ut processionskors och eventuella oljor prästen eller biskop kan behöva under liturgin. Om ringer klockorna följa firandet, ringar klockaren klockorna. Dessutom gör klockaren till att personer i processionen hålla tyst i sakristian.

Att hålla lager

Katolska Sacristan Arbetsuppgifter


Sacristan uppgifter hör att hålla objekt lagras som är nödvändiga för massa och heliga dagar. Sacristans se till att värdarna - nattvardsbröd - är färska och att vinet lagras. En tillräcklig förråd av rökelse, kol och olja måste vara tillgängliga för helgedomen lampan. Enligt EWTN kontrollerar klockaren purificators - linneservetter som används för att torka av kalken under nattvarden - för renlighet, och håller altardukar ändras.

KunskapFör att en klockaren att utföra sina uppgifter, måste han ha en fördjupad kunskap om den katolska liturgiska kalendern. Enligt EWTN, sacristans måste förstå "innehåll och normer" av katolska liturgiska böcker.


Relaterade artiklar