Hur man gör en trä käpp

September 26

Hur man gör en trä käpp


En käpp är ett bra verktyg att ha runt om du planerar att ta en lång vandring på din favorit spår. Du kan också använda en käpp om din vandring består av att gå upp berg spår, som du kan använda käpp för att hjälpa till att flytta upp spåret efter balans och att hjälpa till att ta del av stammen från att gå av dina fötter och ben.

Instruktioner

• Välj vilken typ av trä stick du vill använda för att mejsla ut din käpp. Du kommer att vilja ta hänsyn till avstånd och terräng du kommer att flytta över när du bestämmer vilken typ av trä. Till exempel en stor, tjock pinne kan bära en hel del vikt, men denna typ av klubba kommer också att få ganska tung efter några miles från transporterar runt. Välj en som kommer att vara bekväm och som passar dina behov.

• Sätt skyddshandskar på dina händer och använda din såg att hugga grenen du vill klippa och göra till en käpp. Använd sågen för att skala bort någon av de grenar som är anslutna till minnet du skär också.

• Skala barken från pinnen. Det bästa verktyget att använda för just denna steget är en brukskniv.

• Sätt på dig andningsapparat mask och börja slipa trä pinne. Du kommer att vilja använda 100 grit sandpapper för att avlägsna och mjuka knutar i skogen, för att sedan 200 grit sandpapper ge det en riktig slät yta.

• Ta en gammal trasa eller handduk och torka bort all kvarvarande sågspån från pinnen. Försäkra dig om att du fortfarande bär masken för att inte andas in dammet.

• Häll lite linolja på en av de gamla trasor du använder och gnugga trasan över hela stick. När du har generöst tillämpat olja till din käpp du måste sätta in en skruv i botten och lämna pinnen så att oljan kan torka.

• Ta lite vax och vaxa din nya käpp. Se till att stiftet har haft gott om tid att torka innan du applicerar vaxet.


Relaterade artiklar