Kyrkans anslagstavla idéer till jul

October 9

Kyrkans anslagstavla idéer till jul


En kyrka anslagstavla i vestibulen eller annan framträdande plats kan ta emot församlingsmedlemmar och påminna dem om kommande evenemang. I december, kan kyrkan anslagstavlor visa julhälsningar och påminna människor om den religiösa sidan av semestern. Du kan även använda detta forum för att visa arbete söndag skolelever för alla församlingsmedlemmar att se. Barnen kommer att vara stolta över att se sina Julpyssel på bildskärm i kyrkan.

Adventkran

Advent omfattar de fyra veckor som ledde fram till jul i kristna samfund, vilket innebär en tid av botgöring som förberedelse för Jesu födelse. Många valörer använda en adventskrans under denna tid, belysning en av fyra ljus runt kransen varje vecka fram till jul. Skapa en Advent krans anslagstavla med hjälp av kraftigare papper utskärningar symboliserar krans och ljus. Varje vecka, lägga till en flamma gjord av orange och gul kraftigare papper till ljus för den veckan, och inkluderar en bibeltext från den veckans läsningar. Denna anslagstavla fungerar som en omedelbar påminnelse om säsongen --- och visar församlingen hur många veckor i advent återstår innan jul.

Christmas Organisationer

Många kyrkor arbetar med lokala välgörenhetsorganisationer runt julen. Använd din anslagstavla för att göra din församling medvetna om olika sätt att hjälpa familjer i nöd under semesterperioden. Kanske din kyrka har antagit en familj att förse dem med julklappar. Du kan använda anslagstavlan för att innehålla bilder av familjemedlemmar och information om deras gillar, så att församlingsmedlemmar kan köpa dem gåvor som de kommer att älska. Om du samla konserver för en jul matbilturen, hålla reda på hur nära du är ditt mål på anslagstavlan. Även om din kyrka inte är inblandad i en välgörenhetsorganisation, kan du peka församlingsmedlemmar till årliga julen välgörenhet enheter som leksaker för Tots, som sponsras av USA: s marinkår.

Christmas Hantverk

Visa dina yngsta församlingsmedlemmar "konstverk på en jul-tema anslagstavla. Söndag skolklasser kan arbeta på en mängd olika jul konstprojekt, och lärare kan uppdatera styrelsen varje vecka med skolarbetet. Du kan använda en traditionell röd och grön bakgrund för att visa hantverk. Till exempel, kan eleverna rita eller färgbilder av Födelsekyrkan eller skapa handprint jul kransar med hjälp av rött och grönt byggande papper. Var noga med att inkludera varje barns namn på hennes konstverk så att hennes föräldrar kan hitta det lätt.


Relaterade artiklar