Är jag ansvarig för mina föräldrars skuld?

May 30I de flesta fall barn är inte ansvariga för att betala sina föräldrars oprioriterade skulder. Om du cosigned för ett lån med dina föräldrar, är du ansvarig för att återbetala lånet efter deras död.

Typer

När dina föräldrar dör, behöver du inte ärva sin oprioriterade skulder, ett lån som inte är ansluten till en tillgång. Du är inte skyldig att betala sina kreditkort, medicinska eller andra räkningar, förutsatt att du inte cosign för dem. Om dina föräldrar har säkrat skuld, ett lån som är ansluten till en tillgång, måste skulden betalas eller långivaren kan ta tillgången.

Undantag

Om du är en gemensam kontoinnehavare, vilket innebär att din kredit historia användes för att förvärva ett lån med dina föräldrar, blir lånet ditt ansvar. Dessutom, om du cosigned ett lån med dina föräldrar, måste du betala skulden. Slutligen, om du hade fullmakt över dina föräldrars ekonomi och du missbrukat medel på dig själv, blir du ansvarig för att betala tillbaka dem.

Överväganden

Din förälder egendom kan tas i beslag för att täcka utestående skulder. Detta kan vara en ersättning för en efterlevande förälder närvarande bor i familjens hus som ett lån togs emot. Dessutom kan du måste ta itu med ihållande inkasserare, men de flesta kommer att sluta ringa när du skickar dödsattester till dem.


Relaterade artiklar