Screentryck vs digital tryckning

December 26

Screentryck vs digital tryckning


Screentryck och digitaltryck är två vanliga tekniker som används för att göra egna t-shirts och en mängd andra föremål såsom affischer, etiketter, skyltar, dekaler och andra textilier. Båda metoderna för utskrift har sina egna specifika designverktyg. Var och en är anpassad för olika typer av projekt som bygger på den mängd och hastighet som krävs för att slutföra dem.

SCREENTRYCK

Det ursprungliga sättet att utforma en T-shirt var att använda screentryck teknik. Det är en metod för att placera grafik på skjortor använda stenciler och skärmar, vanligtvis en av siden eller andra nätmaterial, imprint ett motiv direkt på tyget. Ett mönster initialt ut på en skärm, med en separat skärm som behövs för varje färg i designen, och sedan placeras på skjortan. Skjortan materiella absorberar bläcket efter det tvingas genom att skapa ett enda skikt och en anpassad design som i allmänhet kan motstå ett par år av slitage och tvättar. Detta förfarande kan även användas på ett flertal andra material som papper, plast, metall, och glas.

Fördelar och nackdelar med screentryck

Eftersom screentryck kan göras på en mängd olika material är mycket mångsidig, vilket är en stor fördel. Det kan skapa olika effekter än andra tryckmetoder eftersom den möjliggör tjockare bläck. Det möjliggör också ett bredare utbud av färger, tryckfärger och färgämnen på grund av enkelheten i appliceringstekniken. En annan fördel med screentryck är kostnadseffektivitet. Enhetspriset för en order med screentryck minskar mängden order ökar. Det är därför screentryck är ofta det bästa alternativet för stora order. Designen är också mycket tålig eftersom screentryck ger bläcket att binda mycket tätt med material. En nackdel är dock de etableringskostnader. Även om en person sparar pengar på stora order av screentryckta objekt kan de uppsättningskostnader i början vara ganska stora, oftast kräver £ 13 per färg som behövs från och med slutet av 2010. Upplägget kostnaden är anledningen till att många företag kräver ett minsta antal föremål som de kommer screentryck på en gång.

Digitaltryck

Digitaltryck är en nyare, enklare teknik som används i egen design som fungerar mycket på liknande sätt som en dator skrivare fungerar. Det finns specialiserade digitala skrivare som skriver ut mönstret direkt på T-shirts med hjälp av vattenbaserade färger. Denna teknik är bäst i mycket detaljerade modeller som använder en hög upplösning och en hel del färg. Till skillnad från screentryck, är digitaltryck bra för små beställningar eftersom dess snabbare och inte behöver separata skärmar för varje färg i designen.

Fördelar och nackdelar med Digital Printing

En stor fördel med digital utskrift mönster på T-shirts är att den inte använder separata skärmar för varje färg. Detta innebär färg är obegränsad och processen är enklare och tar mindre tid att slutföra. Detta innebär också att det inte finns någon erforderlig minimiorder för enheter som har konstruerats med digitaltryck eftersom enstaka objekt är lätta att tillverka. Digitalt tryck möjliggör också en mjukare design än screentryck gör, vilket gör det svårt att skilja känslan av tyget från känslan av själva designen. Detta ger plagget en naturlig känsla. En av nackdelarna med digitaltryck är att det finns endast ett begränsat antal av ytor på vilka denna teknik fungerar, och endast skjortor med vita eller ljusa färger kan användas. Alla mörka tyger måste screentryck. En annan nackdel med digitaltryck är att det finns i allmänhet inga rabatter för gruppbeställningar som med screentryck.


Relaterade artiklar