Bärbuskar för fåglar

December 26

Bärbuskar för fåglar


Plantering bärbuskar för fåglar är ett bra sätt att locka sångfåglar och andra fåglar till din trädgård året runt. Tillgång till färska bär kan hjälpa fåglar med förändrade säsongens behov, skaffa mat för alla fyra årstiderna. Att hålla en frisk befolkning av fåglar är roligt att titta på och kan också hjälpa till att hålla insektspopulationer ner.

Downy häggmispel

Duniga serviceberries är också kända som indiska körsbär och Juneberries och anses buskar eller mindre träd. Bär som produceras av dessa buskar locka minst 40 fågelarter, däribland kardinaler, härmfåglar och Baltimore Orioles. Dessa buskar ger en bra häckningsplats för småfåglar. Frukt är rödlila på förfallodagen och har en smak som liknar blåbär. De är ätbara för människor och kan bakas in i bakverk eller ätas färska. Serviceberries producera frukt i slutet av våren till midsommar, som häckar tid. De tål många typer av jord, inklusive sandig, stenig och lerig. Duniga serviceberries har även prydnadsvärde och har attraktiva bladverk på hösten med nyanser av rött, orange, guld och grönt.

Aronia

Den aronia är en lövfällande buske med mörkgröna bladverk som blir röd i höst. Den producerar djupt lila eller röda bär och fortsätter att producera frukt i vinter och tidig vår, hjälper till att fylla på livsmedel för fåglar som övervintrar. Aronia är ett utmärkt val för en enkel att växa buske, eftersom de tål torka och är motståndskraftiga mot sjukdomar. De växer 3 till 6 fot hög. De blommor och frukt bäst i full sol.

Bayberries

Bayberries är stora buskar som producerar vaxartad grå bär långt in på vintern. Dessa buskar kan växa till en höjd av 5 till 8 fot och är attraktiva för mer än 20 arter av fåglar. Bayberry buskar är vintergröna och är ofta väljs för deras angenäm arom. Bayberries har en syrlig smak och är vanligtvis inte det första valet av fåglarna, men de är en viktig födokälla för flyttfåglar, såsom östra bluebirds, sångare och tuftade mesar. Den Bayberry buske kan också användas för att skapa doftande ljus.

Andra bärbuskar att locka fåglar

Många ofta planterade frukter är attraktiva för fåglar, såsom blåbär, hallon och björnbär. Winterberries är hollies som förlorar sina löv på hösten, men fortsätter att producera bär som varar genom vintern. Enligt min Ohio Landskap, dessa bär är attraktiva för 12 arter av fåglar. Andra bra val av buskar som lockar fåglar inkluderar tranbär Cotoneaster och fläder.


Relaterade artiklar