Arbetsbeskrivning för en sekreterare på ett byggföretag

January 1

Arbetsbeskrivning för en sekreterare på ett byggföretag


Förutom att ha god kommunikation, organisation, matematik och datorvana, måste byggföretag sekreterare också förstå byggprocessen och terminologi för att utföra sina arbetsuppgifter.

Kontorsarbete

Byggföretag sekreterare hantera de viktigaste kontorsarbete för kontoret, inklusive komponera och skriva projekt korrespondens, sortering av post, skicka bygglov förfrågningar, schemaläggning möten och göra kopior av handlingar för bygg bud och projekt.

Receptionist Uppgifter

Byggföretag sekreterare måste också svara på telefoner, svara på allmänna frågor från kunder och leverantörer, skriva meddelanden och överföra samtal.

Fil Underhåll

Sekreterare ansvarar för att organisera projektet och Office-filer inklusive sociala dokument, projekt fakturering sammanfattningar, workerâ € ™ s ersättnings dokument, ritningar, avtal och leverantörsfakturor.

Redovisning

Sekreterarna kan hjälpa ekonomiavdelningen eller bokhållare med leverantörsskulder, fakturering och löner. Detta kan innebära att granska fakturor, beräkna kostnaden för material och underleverantörer avgifter, granska anställdas tidkort och uppdatera löne- och reseräkningar.

Datainmatning

Byggföretag sekreterare använda program för att uppdatera och hålla koll på kostnaderna för byggmaterial och arbetskraft för varje projekt. De kan också hjälpa projektledare genom att uppdatera den information som behövs för att skapa förslag och budgetrapporter.


Relaterade artiklar