Hur man behandlar sjuka agapanthus

November 9

Hur man behandlar sjuka agapanthus


Agapanthus, även kallad Lily of the Nile, eller afrikanska liljor, är örtartade perenner med svärd-liknande blad och hängande blommor i olika nyanser av lila, blått och vitt. De är populära tillägg till gräns planteringar, behållare trädgårdar och rabatter. De flesta av de sjukdomar som drabbar Agapanthus är svamp, och orsakas av dålig dränering. Om Agapanthus verkar sjuka, måste du identifiera villkoret för att behandla det. Ibland kan du rädda en sjuk Agapanthus. Andra gånger, måste du offra det för att undvika att smitta andra växter i din trädgård. Genom att bli bekant med de olika sjukdomar som påverkar agapanthus, kommer du att få en bättre uppfattning om vilken väg att ta.

Instruktioner

• Kontrollera din Agapanthus anläggning för tecken på botrytis, även kallad gråmögel. Leta efter brunaktiga skador, bruna eller silvergrå dammiga sporer på blad och blomknoppar att öppna som misslyckas. En ny period av kyla, fuktigt eller regnigt väder gör en diagnos av botrytis mer sannolikt.

• Prune fördärvat blommor och blad, och se till att Agapanthus anläggningen är inte våt med dagg eller regn vid tidpunkten för beskärning. Förstöra alla Agapanthus som är infekterade med Botrytis vid basen av växten. Använd förebyggande fungicider på dina återstående Agapanthus efter säsongen.

• Kontrollera om rotröta, en svampsjukdom som orsakas av Phytophthora och Phythium mikroorganismer, genom att kontrollera anläggningar för stjälkar som är missfärgade vid baserna, och lämnar - vanligtvis lägre på plant-- som är gula och vissnat. Rötter av drabbade växter blir chokladbrun.

• Ta bort och kassera drabbade växter och omgivande marken; släng inte sjuka växter på en komposthög. Använd svampmedel spraya på de återstående Agapanthus för en förebyggande åtgärd och förbättra dräneringen genom att lägga tallbark till jorden. För att undvika risken för införsel av svamp, inte dela växter alltför ofta, aldrig använda osteriliserade jord mix och inte Overwater ditt Agapanthus; mättad jord främjar spridningen av rotröta till friska växter.

• Kontrollera förekomsten av svampsjukdom Macrophoma agapanthii genom att leta efter ljusare grön olivblad med döda tips; dessa kommer att tendera att vara vid mitten av anläggningen.

• Skär ner tills du hittar frisk vävnad, och bränna infekterade blad. Spray agapanthus växter med fungiciden captab för att förhindra återinfektion.

• Kontrollera fusarium vissnesjuka - även kallad glödlampa röta, och indikeras av löv kollapsar och kvar på anläggningen - genom att skära en stam på längden. Om anläggningen har glödlampa röta, kommer du att se bruna och svarta linjer inne i skaftet; Det kan också vara en obehaglig lukt. Denna sjukdom, som orsakas av dålig dränering, har inget botemedel; du måste ta bort och förstöra de drabbade Agapanthus och lökar. Efteråt, till vermikulit och organisk kompost till området för att lufta marken och främjar dränering.


Relaterade artiklar