Lila blomma identifieringsguide

August 16

Lila blomma identifieringsguide


Den kungliga nyans av lila är en vacker Förutom trädgård, och det finns ett antal sommaren finns i den här färgen. Om du vill lila vara en funktion färg i din trädgård, lära sig detaljerna i vissa blommor hjälper dig att välja rätt växter.

Shades of Purple

En mängd olika lila blommor kan planteras i trädgården i olika nyanser. Till exempel, är lavendel en ljuslila och kommer att ge trädgården en behaglig doft. Aster är en mörkare lila, och kommer att lägga ännu mer färg till trädgården på grund av deras gula centra. Lila tulpaner är en ännu djupare skugga, och kommer att göra trädgården särskilt dekorativa under våren.

Storlek

Lila blommande växter varierar i storlek; Välj blommar baserade på storleken på din trädgård. Om utrymmet inte är särskilt stort, är fingerborgsblomma ett lämpligt alternativ - det är lång och smal, och ståtar med lila blommor i olika nyanser från lila till rika lila. Om du har mer område att arbeta med, den shrublike basilika, med 1/2-tums mörklila blommor, är ett lämpligt val; bladen ger en välsmakande ört också.

Funktioner

Tilltalande doft, och till och med medicinska egenskaper, är förknippade med några purpurfärgade blommor. Till exempel, petunia, ett litet eller medelstort blomma som växer i olika nyanser av lila, ger trädgården en perfumelike doft. Lavendelblommor är också en doftande tillägg till trädgården. När ljuslila blommor skördas, kan de användas i hemmet potpurri att främja lugn och avkoppling; vissa människor även använda lavendel för att behandla depression och sömnlöshet.


Relaterade artiklar