Vad bugg äter bladen på mina peppar växter?

September 2Buggar kommer att göra en måltid av peppar lämnar precis som andra insekter kommer att gå efter paprikorna själva. Friska blad är viktigt för den totala hälsan hos växten. De flesta av insekterna kommer inte att göra allvarliga skador, men en tung angrepp alla äta samtidigt, oavsett vilken insekt är det, är något man vill undvika.

Typer

Flera buggar kommer att göra en måltid av de peppar blad. Cutworms kommer att gå efter bladen när fabriken är fortfarande en planta och kan göra mest skada. Armyworms, fruitworms, lopp skalbaggar, hornworms och whiteflies tycker också peppar blad som en måltid.

Förebyggande

Håll området runt trädgården fri från låglänt borste som insekter kan vintern över i. Leta efter sorter som är resistenta mot insekter och sjukdomar. Plantera plantor i en upphöjd bädd efter jordtemperaturen är 13 grader Celsius (55 grader Fahrenheit).

Läkemedel

Hornworms är stora och kan plockas bort för hand. För övriga fel, spraya bladen med tvålvatten. En tung angrepp kräver användning av bekämpningsmedel. Kontrollera med din lokala kooperativa förlängning eller län agent om vad som är lagligt i ditt område.


Relaterade artiklar