Pomegranate Bonsai Metoder

January 18Med sin ljusa gröna trädkronorna, rostfärgad stammar, upp till fyra månader av röda blommor följt av särskiljande frukt, kan en granatäpple bonsai vara en permanent tillägg till ditt hem. Många böcker, hemsidor, klubbar och workshops är tillgängliga för specifika instruktioner och inköp, och bortsett från grundläggande underhåll, utmanar enda extra granatäpple Bonsai presenterar är behovet för massor av värme och ljus. Granatäpple Bonsai sitt ursprung i torr, tropiska Asien, vilket gör det i de flesta områden, inomhusanläggning.

Växer från frö

Pomegranate Bonsai Metoder


Eftersom det inte finns något sådant som en "bonsai frö," du kan öka din granatäpple bonsai från köpta eller skördade frön. Köpta kommersiella frön kommer att förbättra dina chanser att odla ett träd av bästa kvalitet, men du kan också köpa ett granatäpple på vintern, när det är i säsong. Lagra dina frön i en plastpåse, utan fukt i ditt kylskåp fram till hösten planteringssäsongen. Från och med 2010 fanns det inga granatäpple bonsai utsäde kit till salu, så när September rullar runt, kan du antingen köpa en sådan kit och ersätta granatäpplekärnor, eller följa allmän riktlinjerna för träd groning. Du kommer att avvika genom att hålla dina frön inomhus och genom att överföra dem till små plantageägarna snarare än marken. Luftfuktighet fack rekommenderas för groende granatäpple träd.

Växer från sticklingar eller Bare root plantor

Pomegranate Bonsai Metoder


Sticklingar, tagna under de vilande månaderna februari och mars, ger dig en chans att möta moderplantan. Skottsticklingar är snabb och enkel att ta, och orsakar ingen kosmetisk eller hälsoskador, så du kanske kan arbeta fram en affär med en plantskola ägare och lära av sin expertis. Granatäpple barrots plantor, som har flera års fält tillväxt, fanns tillgängliga för ca £ 16 vardera i juni 2010. En planta ser ut som en omogen trädgren och kommer att ta ett par år att nå den härdiga mognad som behövs för styling . Sjöfartssäsongen sträcker sig vanligtvis mellan januari och mars, vilket också är den bästa tiden för plantering, och du kommer att vilja tenderar din nakna rötter så snabbt som möjligt efter ankomsten.

Pre-Bonsai

Pomegranate Bonsai Metoder


Din unga granatträdet är en pre-bonsai; efter cirka tre år är det tillräckligt stabil för att utbildas. Från och med juni 2010, kan du köpa en pre-bonsai för £ 19-32 £. Du kan köpa den från en bonsai specialist, vars pre-bonsais har delvis utbildad i upp till 10 år av experter, eller köpa den personligen eller genom en katalog som säljer "vad du ser är vad du får". Din granatäpple pre-bonsai kommer att se ut som en miniatyr trädgård granatäpple, men det kommer att ha särskilda egenskaper som kan tyda på hur du vill styla trädet, dess blommor och frukter. Vänta tills du har en god uppfattning om vad du vill göra med din granatäpple bonsai innan du väljer en dekorativ kruka och andra tillbehör.

Styling Granatäpple Bonsai

Pomegranate Bonsai Metoder


Granatäpple Bonsai lämpar sig för "bunjin" (komiska) eller informell stil, en mycket beröm form. Det är också ett naturligt för de olika stilar inom denna kategori --- kaskad, vindpinade, rot över berg, träd på berget, slingrande stam, dubbla bål och lärda. De två primära former av utbildning din granatäpple är ledningar som formar trädet, och beskärning, som upprätthåller trädets kraft. Granatäpple bonsai har något spröda grenar så extra försiktighet bör vidtas. Som Kenneth A. Schultz noterar om granatäpple bonsai i hans "Tree of the Month" artikeln för Columbus Bonsai Society, "Du måste bestämma var du vill att det ska blomma och vara villig att offra god bonsai form tills du är redo att sätta den i dvala. " Om du är ny på konsten att bonsai, detta är en annan punkt där du kommer att vilja rådfråga experter och eventuellt ansluta din lokala bonsai club.


Relaterade artiklar