Roll cetearylalkohol i handlotioner

July 1

Roll cetearylalkohol i handlotioner


Förväxla inte cetearylalkohol ingår i handlotioner och andra hudvårdsprodukter med vätskor såsom alkohol eller etylalkohol som kan torka ut huden. Cetearylalkohol är en vit, vaxartad substans som ger den krämig konsistens som är gemensam för handlotioner och hjälper till att göra huden känns mjukare. Det hjälper också hålla de olika ingredienserna i lotionen tillsammans i en stabil blandning.

Uppmjukande

Roll cetearylalkohol i handlotioner


Den första roll cetearylalkohol i handlotioner är att fungera som en mjukgörare. En uppmjukande återfuktar huden direkt och ger en mjuk konsistens till handkräm som gör det lättare att tillämpa.

PenetrationsförbättrareCetearylalkohol hjälper andra nyttiga ingredienser i lotion penetrerar huden bättre. Av denna anledning är det ibland till som en "bärare" för andra ingredienser eller som en "penetrationsförstärkare".

Emulgator

Roll cetearylalkohol i handlotioner


Cetearylalkohol fungerar också som ett emulgeringsmedel i handlotioner. Ett emulgeringsmedel håller lotion mångsidiga ingredienser, såsom vatten och olja, från att separera och håller blandningen tillförlitligt tillsammans. Olja är normalt oblandbar eller "unmixable" i vatten. Det kemiskt avvisar blandning med vattnet och kommer att separera från det om de två hålls samman i en emulsion. Emulsionen som skapas av cetearylalkohol hindrar olja och vatten i en handlotion från att separera. Ett emulgeringsmedel distribuerar även ingredienser jämnt hela lotion och tjocknar den för att göra det lättare att tillämpa.

Kännetecken

Roll cetearylalkohol i handlotioner


Fettalkoholer såsom cetearylalkohol förekommer i små mängder i växter och djur. Cetearylalkohol är faktiskt en kombination av två andra fettalkoholer funna i kokos och palmolja --- cetylalkohol och steryl alkohol. Det kan också tillverkas på konstgjord väg. Cetearylalkohol levereras till kosmetikatillverkare i stora påsar och tar vanligtvis form av flingor eller mjuka vaxliknande pastiller. Hand lotioner eller andra kroppsvårdsprodukter märkt "alkoholfri" är avsedda att vara fri från etylalkohol, men kan fortfarande innehålla cetearylalkohol eller andra fettalkoholer.

Säkerhet och godkännande

Efter att ha utvärderat tillgängliga vetenskapliga uppgifter, Cosmetic Ingredient Review, en oberoende panel av experter inom dermatologi, toxikologi, farmakologi och veterinärmedicin i USA, fann cetearylalkohol vara säkra för att användas som en ingrediens i kosmetiska produkter.

Andra namn och användningsområden

Roll cetearylalkohol i handlotioner


Den amerikanska Food and Drug Administration tillåter också användningen av cetarylalkohol under livsmedelsförädling och gör det möjligt att tillsättas direkt till livsmedel. Förutom hudvårdsprodukter, hårbalsam och creme sköljningar ofta innehåller cetearylalkohol. Det är ibland huvudkonditione ingrediensen i dessa produkter eftersom den återfuktar hår och jämnar ut tovor. Cetearylalkohol kan också kallas cetostearylalkohol eller cetylstearylalkohol.


Relaterade artiklar