Vad är några naturliga effekter som orsakar den globala uppvärmningen?

July 7Växthuseffekten orsakar den globala uppvärmningen. Det beror på den ökade mängder koldioxid och metan i atmosfären. Även om detta fenomen tenderar att vara förknippade med mänsklig aktivitet, det finns många naturliga källor till utsläpp av växthusgaser. Vulkaner, skogsbränder, oceanerna och vissa geografiska områden bidrar till klimatförändringen.

Vulkaner

Vulkanutbrott påverkar klimatet. Individuellt, deras effekter är ganska kortlivade. Om något, är det konstant vulkanisk aktivitet som har bidragit till att bibehålla jordens klimat över tiden. När en vulkan får utbrott, skjuter det stoft och gas i atmosfären; en av de gaser som släpps är koldioxid. På kort sikt, vulkaniska stoft och gas tenderar att orsaka mer global nedkylning än uppvärmningen. Men under loppet av miljontals år, kan flera utbrott från större vulkaner frigöra tillräckligt med koldioxid orsakar global uppvärmning.

Skogsbränder

Skogsbränder förekommer naturligt i hela världen, särskilt under varma, torra förhållanden. Trots att hotfull natur, skogsbränder är bra. Deras efterdyningarna ger gödningsmedel för växter och träd, även om det tar lite tid för dem att växa igen. Koldioxiden som avges av röken har en djupgående global uppvärmningseffekt. De rökpartiklar kan resa tusentals miles och nå in i den övre atmosfären.

Oceans

Konstigt nog, är havet en annan fysisk orsak till den globala uppvärmningen. Havets yta bär en stor del av kol, vilket bidrar till den globala uppvärmningen; denna förorening är helt orelaterade till mänsklig aktivitet. Ytan på havet innehåller mer föroreningar än atmosfären själv. En betydande del av atmosfär kol härrör från havet.

Polackerna

Permafrosten vid jordens poler innehåller en hel del naturliga föroreningar. Med tiden har dessa områden ackumulerat stora mängder kol och metan. När människor börjar att bebor dessa områden, en stor del av marken störs och permafrosten börjar smälta på platser. Vad som händer härnäst är en naturlig utsläpp av de gaser som lagrats i permafrosten, vilket bidrar till den globala uppvärmningen.


Relaterade artiklar