Hur man odlar Phalaenopsis Orkidéer Inomhus

January 25

Hur man odlar Phalaenopsis Orkidéer Inomhus


Av de många sorter av orkidéer, är phalaenopsis bland de vanligaste och lätt att odla inomhus. Nyckeln till framgång växa en phalaenopsis, eller orkidé, inomhus är att noggrant övervaka odlingsförhållanden, sedan vänta på att bli belönad med ädla blommor som kan pågå upp till tre månader. Medan vissa kan frukta växande växten, med lite omsorg och uppmärksamhet på detaljer, är det enkelt att odla växten.

Instruktioner

• Ställ in phalaenopsis i öst eller söderfönster, eller i ett område som tar emot ljus men inte direkt solljus.

• Placera anläggningen i ett rum där det kommer att få åtminstone 70 procent luftfuktighet. Kör en cirkulationsfläkt på sin lägsta inställningar för att ge skonsam luftrörelser. Placera växten på ett tefat, som innehåller ett lager av grus. Täck grus med vatten för att ytterligare öka luftfuktigheten.

• Håll inomhustemperaturen mellan 75-82 under dagen och från 17,2 till 18,3 ° C under natten.

• Vatten en phalaenopsis gång var sju till 10 dagar, oftare under vintern när luftfuktigheten är lägre. Ge det en grundlig vattning, vilket gör att jorden nästan helt torr mellan vattningarna.

• Applicera en långsam frisättning gödselmedel med lika delar av NPK, en gång varannan vecka, tillämpar den på halv styrka. Du kan byta till en hög fosforgödningsmedel (3 delar P per 1 del N och K) när växterna börjar att sätta sina blomknoppar, vanligtvis i november.

• Upprätta ett schema för att övervaka anläggningen för vanliga skadedjur. Behandla skadedjur med insekts snabbt på deras upptäckt.


Relaterade artiklar