Hur man Markera ett PDF-dokument med Adobe Reader 9

April 10PDF-filer kan innehålla långa dokument. Använda höjdpunkten funktionen i Adobe Reader 9 hjälper till att organisera anteckningar och gör det lättare att hitta viktig information. Adobe Reader 9 är en gratis PDF-visning program. Användare kan markera, stryka eller understryka delar av PDF-dokument som tillåter kommentarer. Enligt Adobe, Adobe Reader 9 är plattformsoberoende med nedladdningar tillgängliga för Windows, Mac, Linux, Solaris och mobila enheter. Adobe släppt första Reader 9 2008.

Instruktioner

• Öppna en PDF-fil i Adobe Reader 9.

• Välj "dokument" i den övre menyraden och välj "Säkerhet" och "Visa säkerhets Properties" från rullgardinsmenyn.

• Läs "Dokument Begränsningar Sammanfattning." Det kommer att säga "I en kommentar: Tillåten" om dokumentinställningarna kan du markera och kommentera PDF-filen. Om det står "I en kommentar: inte tillåten," du kan inte markera och lägga till kommentarer till PDF-filen. Om det står "Content kopiering: Tillåtet" kommer du att kunna markera ett urval av text för att kopiera och klistra in till en annan fil.

• Klicka på "Tools" i övre menyraden. Välj "Kommentera & markeringar" och "Markera text" verktyg. Höjdpunkten textverktyget är en fyrkantig knapp som har bokstaven "T" insidan som har lyfts fram i gult. Den har också en gul överstrykningspenna i övre vänstra hörnet av knappen.

• Klicka och dra muspekaren över den del av texten som du vill markera. För att belysa större områden, tryck på "Ctrl" på tangentbordet, klicka med musen och dra för att markera ett helt rektangulärt område med text.

• Spara PDF-dokumentet så att du kan se din markera nästa gång du öppnar dokumentet.


Relaterade artiklar