Hur man berättar skillnaden mellan silver och silverpläterade artiklar

December 21

Hur man berättar skillnaden mellan silver och silverpläterade artiklar


Sterling silver är en term som används för att beskriva fast silver av 0,925 renhet - det vill säga silver som innehåller 925 delar silver per 1000 delar. Silverpläterade artiklar har en tunn beläggning av silver över en basmetall kropp. De flesta silverpläterade artiklar är elektro-klädd nysilver eller NYSILVER. En tidigare mekanisk process, känd som "Sheffield plattan," inblandade kläm ark silver och koppar tillsammans i pressar. Följ dessa steg för att skilja sterling silverföremål från båda typerna av silverpläterade artiklar.

Instruktioner

• Leta först för ett kännetecken. Detta är en markering som appliceras på en bit för att indikera att man har nått en rättslig standard för fasta silver; Det är en garanti för kvalitet. Också leta efter orden "sterling" eller "silver" på moderna stycken. Brittisk silver innefattar ett kännetecken som visar ett lejon gång sidled, känd som "lejon passant." Förekomsten av någon av dessa märken är säker bevis på att objektet är sterling silver.

• Kontrollera objektet för bokstäverna "EP" eller "A1". "EP" står för "elektropläterat" och "A1" för bästa kvalitet. Förekomsten av någon av dessa märken är en tydlig indikation på att pjäsen är NYSILVER eller försilvrade. Om pjäsen har inga markeringar alls, följ nästa steg.

• Kontrollerar bit noga för tecken på slitage. Sterling silver, EPNS och Sheffield platta slitage på mycket olika sätt. Eftersom silver är en mjuk metall, detaljerna i sterling silver poster tenderar att sudda efter upprepade rubb och ändå behålla sin ursprungliga färg. På NYSILVER bitar, är det yttre skiktet av silver tunn och gnider bort för att avslöja en blekgul oädel metall. På Sheffield plattan, är det yttre lagret något tjockare, och den exponerade koppar kropp kommer att vara en rik brun färg. Det är värt att hålla utkik efter Sheffield plattan, som det gjordes för en förhållandevis kort tid mellan 1745 och 1840. Det är således betydligt mindre vanliga och mer värdefullt än NYSILVER, som producerades med början på 1840-talet och är fortfarande görs i dag.


Relaterade artiklar