Vilka är farorna med att sova med ditt barn?

July 19

Vilka är farorna med att sova med ditt barn?


Det har länge varit en debatt om säkerheten för att sova med ditt barn, även känd som "samsovning." Här är vad du behöver veta om de faror som är förknippade med barn sova med vuxna i vuxensängar innan du gör ditt val som bäst passar din familj.

Faror i miljön

National Health Service (NHS) och välgörenhet Stiftelsen för studier av spädbarnsdöd (FSID) råda föräldrar att inte sova med sina barn. Den osäkra karaktär av den vuxna sovmiljö utgör en risk för spädbarnet. Farorna finns med vuxen-typ sängkläder - barn bör inte sova på mjuka underlag eller med plysch, mjuk strö på, runt eller under dem, eller på vattensängar. Eftersom vuxna sängar inte hålls till en kod för barnsäkerhets kan räcken eller öppningar vara tillräcklig för att barnets kropp för att komma igenom, men inte huvudet, vilket leder till strypning eller kvävning.

Sleeping In Altered States

Många stöder bruket av samsovning med ditt barn. Ingen av dessa personer eller myndigheter skulle stödja ett spädbarn placeras för att sova i en vuxen säng med en person som är påverkad av droger (receptbelagda eller på annat sätt), alkohol eller någon som är mycket trött. Sova med nedsatt vuxen kan leda till kvävning dödsfall eller allvarliga personskador.

Samsovning på soffor eller stolar

Samsovning på soffor eller stolar anses också vara en farlig sovmiljö för ditt barn. Bebisar kan oavsiktligt rulla, vicka eller falla bort från sovande vuxna långt innan de avsiktligt kan förflytta sig, så förutsatt att de inte kan vara farliga. De kan lätt fastna mellan kuddar, kuddar eller ens mellan deras vuxna co-sleeper och soffa kuddar, vilket får dem att kvävas.


Relaterade artiklar