Varför fungerar inte min laptop Charge När jag ansluter min Laddare?

October 5Bärbara datorer är populära eftersom de är bekväma. Vem vill bo på ett skrivbord när du kan ta en bärbar dator vart du än går? Överföringen och laddningsbarhet bärbara datorer gör detta möjligt, men det tar en hel del juice för att köra dem. Eftersom bärbara datorer ansvarsfrihet ungefär två till tre timmars användning, deras batterier och kraftkomponenter gå igenom många laddningscykler. Om din bärbara dator inte kommer att ladda, att veta vad man ska leta efter kommer att göra det lättare att hitta problemet.

Bad laptop batteri

Nya batterier är sällan defekt men om din bärbara dator förlorar 15 till 20 procent av dess förmåga att hålla laddningen inom de första månaderna, kan batteriet vara dåligt. Du kan också träna ett batteri för att utföra dåligt genom att inte fullt ut ur det en gång i månaden eller genom att ignorera tillverkarens rekommendationer. Ett enkelt sätt att ta reda på om batteriet är problemet är genom att ersätta den med en från en annan dator och se om ersättnings tar en avgift. Om batteriet laddas, men inte hela vägen, behöver du antagligen att kalibrera det eller att uppdatera BIOS. Du kan hitta BIOS-uppdateringar på din bärbara dator tillverkarens webbplats och omkalibrering innebär att ändra din bärbara dator effektinställningar för att förhindra den från att gå in i vänteläge eller viloläge när strömmen börjar ta slut.

Bad Laptop nätadapter eller laddare

Du kan kontrollera om adaptern fungerar genom att ta bort din laptop batteri och se om den bärbara datorn körs med bara adaptern inkopplad. Om den inte gör det, är adaptern förmodligen döda. Även om din bärbara dator körs med bara adaptern kan kortet inte har tillräckligt med ström för att ladda din laptop batteri samtidigt. Du kan ta reda på genom att sätta tillbaka batteriet, koppla in adaptern och förvandla din bärbara dator utanför. Om batteriet laddas med din bärbara dator avstängd, är adaptern skadad och måste bytas ut.

Bad Laptop Grenuttag

DC jack, där nätadaptern kopplas in, kan slitas ut när du ansluta och koppla adaptern. Om det händer kommer du att ha en lös eller trasig koppling och liten eller ingen makt kommer att nå ditt batteri. Symptomen är svåra att missa eftersom adaptern inte kommer att passa väl och din bärbara dator makt och batterilysdioderna flimrar om du stöter nätsladden. Du kan även se gnistor som kommer från uttaget. Du kan bekräfta att uttaget är dålig genom att göra adapter kontroller i avsnitt 2 med en fungerande nätadapter från en annan dator som har samma spänning som din. Om din bärbara dator inte driva upp eller ladda batteriet, har du förmodligen en dålig jack.

Dålig Laptop moderkort

Om ditt batteri, nätadapter och strömuttaget passera inspektion, du tittar på ett värsta scenario. Laddningskretsen i ditt moderkort kan ha överhettats och slutat fungera. Detta problem har rapporterats på Dells och andra bärbara datorer. När laddningsproblem orsakas av dåliga moderkort, inte ström från vägguttaget inte komma åt batteriet eller datorn. Den enda lösningen är att ersätta ditt moderkort och det är bara värt att göra om du har en ny laptop som motiverar kostnaden.


Relaterade artiklar