Tecken på diabetes hos äldre hundar

January 26

Tecken på diabetes hos äldre hundar


Canine diabetes drabbar vanligen hundar i åldern 7 och 9 år, enligt hundinstruktör och uppfödare Norma Bennett Woolf. Canine diabetes har tre typer: diabetes mellitus, diabetes insipidus och graviditetsdiabetes. Diabetes mellitus är den vanligaste formen drabbar hundar, enligt Diabetes Guide på DogDiabetesSite.com.

Ökad urinering och törst

Diabetes orsakar en hund för att producera för mycket glukos, anger Diabetes Guide på DogDiabetesSite.com. Hunden kan inte behandla detta överskott glukos och försöker få ut genom att urinera ofta. Ökningen av urinering innebär att hunden har en ökning av törst som orsakas av en brist på vätska i kroppen, enligt Mar Vista Animal Medical Center i Los Angeles. Även äldre hundar är mer sannolikt att bli inkontinent, är det viktigt att kontrollera hundens hälsa i detta skede om det är diabetes, så att hunden kan påbörja behandling.

Viktminskning

Undiagnosed hund diabetes kan orsaka viktminskning eftersom hundens kropp är oförmögen att absorbera energi och näring från maten intas, säger Norma Bennett Woolf. Kroppen börjar bli sin energi från att bryta ner fett och protein, vilket gör att hunden att kasta pounds. Viktminskning är möjlig även om hunden äter mer än vanligt. En äldre hund som plötsligt förlorar någon mängd vikt bör se en veterinär för en kontroll.

Viktuppgång

Viktökning hos en äldre hund är vanligt som hundens ämnesomsättning saktar med åldern. Canine diabetes är också kan orsaka en äldre hund att gå upp i vikt, säger Vet Info. Eftersom hundens kropp producerar för mycket socker, är dess system inte kan bränna allt socker, som orsakar viktökning.

Grå starr

Extra blodsocker i hundens öga orsakar ofta grå starr, säger Mar Vista Animal Medical Center. Det överskott av socker drar vatten in i linsen av hundens öga och hindrar hunden från att se klart. Äldre hundar är mer benägna att grå starr än yngre, och obehandlade grå starr orsaka blindhet hos hundar inom några veckor.


Relaterade artiklar