Hem botemedel för illaluktande fötter hos hundar

December 9

Hem botemedel för illaluktande fötter hos hundar


Om din hund fötter luktar, kan det göra att tillbringa tid med ditt husdjur mindre roligt. Om bara tvätta din hunds fötter med tvål och vatten inte bli av med sin fot lukt, men det är fortfarande möjligt att du har de rätta ingredienserna för en bot redan sitter i ditt kök. Många objekt är vanliga i hemmet är naturliga deodoranter, och, om de används på rätt sätt, kan bota din hunds illaluktande fötter.

Juicer: Rättika, Kålrot

Juice ungefär 1.13kg. rädisor eller rovor. Lägg 1/4 tsk glycerin till grönsaksjuice. Blanda väl. Häll blandningen i en sprayflaska. Tvätta din hunds fötter med tvål och vatten. Spraya ett lager av grönsaksjuice blandningen på din hunds fötter. Upprepa så ofta som önskas.

Tea: Grönt te, svart te

Koka en pint vatten. Blötlägg två tepåsar i vattnet i minst 10 minuter. Låt vattnet svalna tills det är en behaglig temperatur för din hund. Blötlägg hundens fötterna i vattnet för en halvtimme. Upprepa processen en gång om dagen i en vecka. Använd antingen svart te eller grönt te till samma effekt; både släppa tanniner i vattnet, som har milda sammandragande och antibakteriella egenskaper.

Baths utspädning: vinäger, salt

Häll en del vatten i en behållare som innehåller antingen en del ättika eller en del salt. Blanda lösningen för upplösning av salt eller att sprida ättika i hela vatten. Häll den i antingen en liten bad eller skålar och har hunden vila sina tassar i badet eller skålar. Blötlägg hundens tassar i vätskan under en halvtimme. Skölj hundens tassar bort med vatten. Upprepa bara när hunden fot lukt är särskilt stark, för att undvika uttorkning hundens hud.

Rubs: majsmjöl, bakpulver, talk

Gnid pulvret på hundens fötter. Titta pulvret mörkare när den suger upp hundens kroppsoljor och smuts på sina fötter. Strö över vatten, om pulvret inte verkar vara absorberar tillräckligt med olja och smuts. Borsta överflödigt pulver ur pälsen med hjälp av en trimning borste och borsta överflödigt pulver bort trampdynorna med hjälp av händerna. Upprepa bara när lukten verkar ovanligt stark igen, eftersom frekvent användning av denna metod kan torka ut din hunds hud.


Relaterade artiklar