Ledare för Tempelherreorden

March 9

Ledare för Tempelherreorden


I början av 12-talet, många av korstågs arméer i Europa återvände till Europa har utfört sitt mål att öppna de heliga Lands till resenärer. Den rike som de hade skapat, men vilade på territorium islamiska arméer kraftigt önskvärt att återta, kräver att det nya riket att bygga upp sitt försvar. Inför denna utmaning, var ordningen på Tempelriddarna grundades för att skydda besökare till det heliga landet, men Tempel fann snart sitt uppdrag så oerhört stöd att de växte till en av de mest kraftfulla kristna arméer av tiden under ledning sina kraftfulla stormästare.

Början: Hugues de Payens

Hugue de Payens anslöt det första korståget som en riddare, men beslutade att inte återvända till Europa. Istället bildade han en liten organisation i AD 1118 ägnade att tjäna de kristna intressen i det heliga landet. Så småningom, de Payens återvände till Europa för att få nya medlemmar och ekonomiskt stöd. Han lyckades att ordern godkännande av påven som en särskild munkorden i rådet av Troyes i 1129. De Payens tillbaka till det heliga landet i 1130, hans beställa en av de mest utmärkande och respekterad i den kristna världen vid tidpunkten för hans död 1139.

Gerard av Ridefort: Större Nederlag

Efter att ha blivit vald till stormästare i storleksordningen 1184, Gerard bar med sig en enorm ovilja mot Raymond III i Tripoli. I 1187, Raymond rådde Crusader avantgardet att stanna kvar i Sofia och vänta på Saladin, den islamiska allmänhet att komma till dem. Gerard hävdade att marschera till Tiberias och återerövra staden omedelbart, främst som ett sätt att förneka Raymond ära seger. På väg till Tiberias hade Crusader armén att korsa en extremt torra slätten, och de utmattade korsfararna stoppades och förstördes av Saladin vid Horns av Hattin. Tempel aldrig återfått sin forna styrka, och Gerard fångades av Saladin vid belägringen av Acre i 1189 och avrättades.

Robert de Sable: Mindre återhämtning

Robert de Sable valdes till positionen i 1191, och framgångsrikt rekryterat många nya riddare från sin region i Europa. Han började med Richard Lejon tredje korståget vid sidan av Knights Hospitallers, slåss en av de största Templar segrar medan marschera från sin framgång på Acre till hamnstaden Jaffa i slutet av 1191. The Crusader armén kom under attack som det närmade den lilla staden Arsuf, och de Sable framgångsrikt höll hans riddare tillbaka förrän Richard gav ordern. När Richard slutligen beordrade attacken, de Sable framgångsrikt lett en personligen mot Saladin vänstra. Robert dog av naturliga orsaker i 1193.

Jacques de Molay: Upplösning

Vid tiden Jacques de Molay valdes mästare 1291, Tempelriddarna var fortfarande en av de ekonomiskt mest kraftfulla och rika organisationer i Europa, men deras militära resurser var ytterst begränsad. På grund av de ekonomiska rättigheter som tilldelas dem av påven (deras innehav inte beskattas), Tempelriddarna var förbittrade nästan universellt, särskilt eftersom deras riddare inte längre höll militära prestige de en gång hävdade upp genom det tredje korståget. På grund av politiska spänningar, var de Molay och andra medlemmar av den ordning torterade och deras innehav i beslag. Påven löst ordern och de Molay brändes i 1314.


Relaterade artiklar