Olivolja DIY hem hår reparation mask

February 13

Olivolja DIY hem hår reparation mask


Olivolja har många användningsområden i naturlig hudvård, hårvård och hälsosamt liv. Det är bra för kroppen äts på sallader och bröd, gör en fuktgivande behandling och reparationer skadat hår. Olivolja är gjord av pressade oliver och kommer i många kvaliteter såsom raffinerad och extra virgin. Detta hänvisar till hur oljan behandlas. Extra jungfruolja är den renaste eftersom den är gjord utan kemiska processer eller filtrering. Detta anses vara den bästa typ av olja för matlagning, men någon typ av olivolja kommer att arbeta för hår och hudvårdsprodukter.

Instruktioner

• Gör en fuktgivande hår behandling med 90 ml (5 msk) olivolja och två ägg. Blanda väl och applicera till hår och hårbotten. Lätt massage i cirka fem minuter och täck med ett plastlock. Låt verka i 15 till 20 minuter.

• Blanda 55 ml (3 msk) av olivolja med 36 ml (2 msk) honung för en lugnande hårinpackning. Honung är en naturlig fukt och mjukar hud och hår. Blanda och applicera till hår och hårbotten. Linda in i ett plastlock och lock i 30 minuter. Tvätta och stil som vanligt.

• Ge ditt hår en gång i veckan het olja behandling av 36 ml (2 msk) olivolja och 55 ml (3 msk) kokosolja. Värme oljor i dubbel panna bara för att värma, men inte varmt. Massera in hår och hårbotten och täck med ett plastlock. Vira en handduk runt locket och lämna i 30 minuter. Detta gör håret mjukt och glansigt och minskar frizz.

• Applicera en inpackning en gång i månaden för att göra håret glans. Kombinera 15 ml olivolja, 60 ml äppelcidervinäger, 60 ml aloe vera gel och 30 ml mjölkpulver. Massera in i fuktigt hår och täck med plastlock. Vira en varm handduk över locket och låt verka i 30 minuter.


Relaterade artiklar