Min bärbar dator kommer inte att ansluta till mitt trådlösa internet

October 9

Min bärbar dator kommer inte att ansluta till mitt trådlösa internet


Trådlöst internet kan du använda din bärbara dator på olika platser såsom olika rum i ditt hem, på vägen, eller andra platser som erbjuder denna tjänst, såsom bibliotek och restauranger. När den trådlösa internet inte fungerar på din dator, justera datorns inställningar kan hjälpa åtgärda problemet-även om det kan ta några felsökningssteg för att få trådlöst Internet fungerar igen.

Instruktioner

• Titta på den bärbara datorn hårdvara för att garantera att du har rätt enhet korrekt anslutning till en trådlös router. Trådlösa adaptrar måste vara minst 802.11b / g för att ansluta till trådlöst internet, som stödjer 11b och 11g. Bärbara datorer som gjordes under 2008 eller senare typiskt innehåller detta. Inspektera undersidan av extern adapter eller PC-kort för detta. Om du har en intern adapter kan du kontrollera utrustningen på ett annat sätt och gå vidare till nästa steg för att göra detta.

• Välj "Start" i det nedre vänstra hörnet av skärmen, högerklicka sedan på "Den här datorn" och välj sedan fliken "Egenskaper". Efter fliken "Systemegenskaper" dyker upp, välj "Hardware" och "Enhetshanteraren" och 802.11b / g WLAN ska komma upp på skärmen. Detta är den korrekta hårdvara för att ansluta till trådlös och om antalet är lägre än den, kan det inte vara tillräckligt.

• Gå till menyn "Start", klicka på "Kontrollpanelen" -fliken och välj sedan fliken "Nätverksanslutningar". Tryck på den högra knappen på musen på ikonen "Wireless Network", välj "Egenskaper" och sedan "Internet Protocol".

• Välj menyn "Start" och klicka sedan på "Kontrollpanelen", och sedan välja fliken "Nätverksanslutningar" som du gjorde i föregående steg. Tryck på den högra knappen på musen på ikonen "Wireless Network" och välj "Reparation" under denna meny. Detta kommer att ansluta datorn till det starkaste Internet finns i området och åsidosätter den föregående.


Relaterade artiklar