Hur man installerar 8-ohms högtalare till en 4-ohm-system

April 2Anslutning 8-ohms högtalare till en 4-ohms system kräver impedansanpassning. För att den maximala effekten hos 4-ohms system som skall överföras till högtalarna, måste talaren och system impedansanpassning. När högtalaren impedans och systemets impedans inte matchar måste högtalarna kopplas i en konfiguration så den kombinerade impedansen hos högtalarna är lika med systemets impedans. I detta exempel kan detta åstadkommas genom att placera två 8-ohms högtalare i en parallell konfiguration. Detta skapar en total impedans på 4 ohm.

Instruktioner

• Klipp två 12-tums bitar av högtalarkabel. Strip en halv tum av isoleringen bort av varje ände av båda trådarna.

• Anslut den positiva polen på högtalaren 1 till den positiva polen av högtalare 2 genom att använda någon av de 12-tums bitar av högtalarkabel. Använd den andra halvan av högtalarkabel för att ansluta den negativa terminalen på högtalaren 1 till den negativa terminalen på högtalaren 2.

• Klipp två bitar av högtalarkabel. Längden skall vara lika med avståndet mellan högtalarna och den utrustning som levererar ström till högtalarna. Detta kan vara en radio eller förstärkare.

• Skala en halv tum av isoleringen bort av varje ände av båda trådarna. Anslut den positiva polen på högtalaren en till den positiva polen på 4-ohms-systemet. Anslut den negativa anslutningen på högtalaren en till den negativa anslutningen av högtalaren 1. Slå på 4-ohms-systemet och testa högtalarna.


Relaterade artiklar