Hur man tvättar Irish Linen

March 4Irländskt linne är en bekväm och svalt material att bära. Det håller inte värme till huden och det tillåter huden att andas. Linne är avslappnad, men det kan vara mångsidig nog att klä upp att bära till en mer formell tillfälle. Linne torkar snabbt och ger hög absorptionsförmåga och fläckbeständiga fibrer. Med alla dessa positiva egenskaper, är linne ofta bärs för att resa in och att ha på sig i varma klimat.

Instruktioner

• Läs tillverkarens vård etikett på hur man tvättar ditt linne plagg. Den irländska Linen Guild säger att det är viktigt att ta hänsyn till "flera variabler såsom typen av garn, finhet och sammansättningen av tyg och färg, ytskikt och fläckresistenta eller veck-resistenta behandlingar."

• Tvätta plagget enligt tillverkarens anvisningar. En temperatur på 15,6 grader Cor vattnet föreslås av den irländska Linen Guild. För mer effektiv tvätt, inte packa tvättmaskinen för full och tvätta som färger tillsammans.

• Torka irländska Linne genom att låta den lufttorka eller torka utomhus i solen. Fibrerna i irländska Linne bör inte torktumlas i en torktumlare. Torka dem i solljus bidrar till att hålla vita ljus. Torkning objekt platt hjälper till att förhindra skrynklor.

• ångstrykjärn din irländska Linne medan det fortfarande är fuktigt. Spray stärkelse kan användas, även medan linne är fuktigt, innan du använder järnet. När linne torkar, är det för sent att järn.


Relaterade artiklar