Hur man odlar Rädisor för barn

May 3

Hur man odlar Rädisor för barn


Rädisor är en lämplig trädgårds grönsak för barn. De växer snabbt, och är lätta att ta hand om, så även små barn kan njuta av att ta hand om denna anläggning. Rädisa har en skarp, pepprig smak som inte alla barn kommer att njuta, men du kan mildra smaken genom kokning dem eller genom att servera dem råa med smör. Det finns också små knep du kan använda när du plantera rädisor som kommer att göra projektet lättare för barn.

Instruktioner

• Förbered en plantering webbplats som får full sol och har väldränerad jord. Om din jord är låg i organiskt material, hjälpa barnet sprida en 2-tums lager av kompost över jorden, sedan arbeta in på ett djup av 6 inches med en spade eller rorkult.

• Gräv ett litet dike 1/2 tums djup och 2 inches bred i planterings webbplatsen. Skär en längd av rädisa tejp samma längd som diket. Om du planterar mer än en rad, utrymme dem 18 inches isär.

• Ge rädisa bandet till barnet och få honom att sänka den i diket. Rättika band är en biologiskt nedbrytbar remsa av tyg med frön inbäddade i den, så att barnet inte behöver försöka jämnt utrymme små rädisor frön. Hjälp barnet att täcka bandet med jord.

• Fyll en vattenkanna med barnet och få honom vattna raden tills jorden lägger sig. Om barnet är tillräckligt gammal för att hantera dagliga trädgårds ansvar har han kontrollera marken varje morgon för att se om det är fuktigt. Han behöver vattna marken för att säkerställa god rädisa smak. Du kan också använda en påminnelse diagram för att hjälpa honom att komma ihåg att vattna dem dagligen, om det behövs.

• Vänta tre till sex veckor, beroende på sort av rädisa du planterade. Barnet kan dra dem ur marken vid denna punkt, och sedan hjälpa dig tvätta och förbereda dem för att äta.


Relaterade artiklar