Behöver jag undergolv på betong källarvåningen?

April 26

Behöver jag undergolv på betong källarvåningen?


Golv definieras i byggbranschen som någon typ av golvmaterial som går mellan substratet golv och den färdiga golvmaterialet. Golv kan användas med vinyl, lövträ, kakel och natursten installationer samt andra. När man arbetar med konkreta källargolv, många människor antar att ingen golvet krävs, men verkligheten är att det beror på vilken typ av golvmaterial du installerar liksom tillståndet hos betong och andra faktorer.

Integritet av betong

Integriteten av betongplattan är en av de viktigaste aspekterna av alla golv projekt, särskilt med lövträd, keramiska plattor eller natursten installationer. Med matta, är det mindre viktigt eftersom rörelsen av plattan inte avser ett elastiskt material såsom mattor, men med trägolv och kakel installationer, sprickor och säsongs rörelse av plattan kan förstöra installations finish. I dessa fall måste du installera en lämplig golv ovanpå plattan för att skydda finish materialet.

Klimat och fukt

Om du bor i ett område där det är konstant fukt, till exempel fukt, eller din källarvåningen är benägen att fuktretention på grund av den omgivande marken har högre nivåer av fukt, måste du installera någon typ av vattentätt eller fuktbeständig golvet att hjälpa finish materialet andetag och undvika röta under åren. Fuktbarriärer är avgörande för integriteten hos alla ytmaterial som röta kommer att påverka trä, mattor och andra material inom veckor till månader om din betongplatta har fuktproblem.

Jämnhet av betongplattan

Vissa installationer, såsom lövträ, keramik och natursten installationer, kräver en helt plan yta. Om du av någon anledning din betongbottenplatta har variationer i höjd, kan ett undergolv krävas för att bygga upp golvet till en konsekvent, nivå installationsområdet, så att ytmaterial kan installeras på rätt sätt. Skev golv kan orsaka trägolv till varpen i samma riktning och kommer att skapa ojämna skarvar (plattor som sticker upp längre än andra) med kakel och natursten installationer.

Typ av Finish Material

Den typ av finish material du väljer påverkar också om du behöver använda en undergolv material över betongbottenplatta. Matta och plåt vinyl, till exempel, kan installeras utan ett undergolv förutsatt att betongplattan är fuktfri, medan lövträd kommer att kräva någon typ av undergolv eftersom den inte kan monteras direkt på betong. Keramiska plattor och natursten kräver endast undergolv med betong om det är överdriven sprickbildning eller fukt närvarande, och då är det oftast bara vattentät eller anti-crack membrangolv.


Relaterade artiklar